Gay Batman!

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü çizgi roman kahramanı Yarasa Adam, ‘Batman’ yazarlarından Grant Morrison, Batman karakterinin eşcinsel olduğunu ve Robin ile ilişkisi olduğunu iddia etmiş. Playboy dergisine verdiği röportajda Morrison “Emin olun ki Batman eşcinsel. Bütün konsept boyunca eşcinseldi. Onu etkilemeye hatta damdan dama atlayarak baştan çıkarmaya çalışan fetiş kıyafetli kadınlar oldu. Ancak ilişkileri hep saman alevi gibiydi. Batman kadınlara değil erkeklere ilgi duyuyor’’ demiş.
İlk kez 73 yıl önce ortaya çıkan Batman nihayet Amerikalıların eşcinsellerin cinsel tercihlerini açıkladıklarında dedikleri gibi dolaptan (İngilizcesi klozetten) çıkmış oldu.
Yarasa Adam dolaptan Gay Batman olarak fırladı! Ben zaten ondan şüpheleniyordum. Bir kere malikanesi çok karanlık. Bu da karanlık işler çevirdiğinin en büyük kanıtı. Gotham City yani Gotik Kent diye hayal ürünü bir şehirde yaşıyor. Bu da isminden anlaşıldığı gibi gay bir kent olduğu havasını veriyor. Sonra Batman Bey, Batmobil arabasına hep sağ kolu Robin ile biniyor. İnsanın hiç o kadar havalı arabası olur da arada sırada güzel bir kadını gezdirmez mi? O daracık küçücük arabanın içinde kimbilir neler yapıyorlar?
Ben Süpermen’in de gay olmasından şüphe ediyorum. Kriptoniti görünce gevşiyor bir tuhaf oluyor. Lois Lane ile bugüne kadar hep Clark Kent kılığındayken öpüştü. O da bir zorla, bir iki kerecik ve muhtemelen senaryo icabı. Süpermen heteroseksüel olsa telefon kulübelerinde üstünü değiştirip peleriniyle havalarda uçmaz. Spider Man yani Örümcek Adam da eşcinsel eğilimli olabilir. Binalara tırmanırken kıçını sağa sola sanki biraz fazla sallıyor. Her türlü kurşuna göğüs gerebilen hatta bu kurşunları düşmanına geri atabilen feministlerin ikonu Wonder Woman’ın lezbiyen olma ihtimali de yüksek. Onun gibi güçlü Amazon kadınlarının erkeklere karşı olan nefretlerini bilmeyen yoktur. Yunan mitolojisinin karışımıyla yaratılan bir süper kahraman olduğu için eşcinsel olması çok normal. Çocukluğumuzdan beri hayranı olduğumuz kahramanlar arasında kimbilir daha ne gay olanları var? Kadınların gözdesi James Bond’un cinsel tercihi bile zan altında. Hiç öyle koluna kadınları takıp 007’yim diye hava atıp durmasın. Erkek adam kendi numarasının önüne çift sıfır koydurmaz!

Artiz Şahan

Recep İvedik furyasıyla büyük başarı yakalayan komedyen Şahan Gökbakar, gittiği sosyetik bir mekanda yan masasında oturan kızlı, erkekli bir grup müşterinin sözlü tacizine uğramış. Genç komedyenin ününü ve kazancını kıskanan ve ona sinir olan gruptakiler, Şahan Bey kardeşimize "Gece vakti güneş gözlüğüyle oturmuş artistlik yapıyor" diye sataşmış. Dünyada abesle iştigal etmekten zevk alan ne kadar çok insan var görüyorsunuz. Şahan Bey kardeşimiz de bunlara karşılık verince aralarında bir tatsızlık yaşanmış. Daha sonra Şahan müdürü çağırıp kendisine laf atılanların mekandan kovulmasını istemiş. İsteği yerine getirilmeyince hesabı ödeyip mekanı terk etmiş. Güneş gözlüğü taktı diye kendisine artiz deseler ne yazar? Artiz değil mi zaten? Recep İvedik filmleri olmasa Şahan Bey bu kadar zengin ve popüler olur muydu? Ne var artiz olmakta? Keşke hepimiz artiz olabilsek. Ayrıca karanlıkta güneş gözlüğü takanlara artiz denmesi o kadar demode ki cevap vermeye değmez. Ama genç yaşta ünlü ve varlıklı olmak kolay değil. Ne atılan bir lafı hazmedebiliyorsun ne de kovdurmak istediklerinin kovulmamasını. Şahan en doğrusunu yapmış. Mekândan gitmiş. Keşke laf atan masanın da hesabını ödeseydi. Boş yere sözlü tartışmaya girdiği gruba verebileceği en anlamlı karşılık bu.

Laleli’de inecek var

Talk şov günlerine bir geri dönüş yapma çabası içinde olan Cem Özer, modacı ve televizyon yıldızı İvana Sert için "Öyle güzel değilmiş. Laleli ve Aksaray’da bunlardan çok var" gibi son derece gereksiz bir laf etmiş. Laf altında kalmayı içine sindiremeyen İvana da bunun üzerine "Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Bırakın uzanmayı Cem Özer benim yanımdan bile geçemez" şeklinde son derece gereksiz bir cevap vermiş. Bu ikisine göre Laleli’deki Rus ve Ukraynalı kadınlara benzetmek veya benzetilmek aşağılayıcı hatta daha da ötesi hakaret içeren bir durum olmalı. Peki nesi var Laleli’nin? Bir dönem bavul ticaretinin merkezi olan Laleli şimdilerde çoğunluğu eski Sovyet ülkelerinden gelen bebek bakıcısı kadınların iş bulma mekanı olarak tanımlanıyor. Aksaray ve Laleli’deki otellerde fuhuş yapan yabancı uyruklu hayat kadınlarının zaman zaman AIDS paniğine neden oldukları da bilinen bir gerçek. İvana Sert, Rus veya Ukraynalı değil Yugoslav. Cem Özer’in onu Laleli’deki hangi tür yabancı kadınlara benzettiğini bilemem. Ama televizyon programına dikkat çekmek için ucuz bir espri yaptığı inkar edilemez. Bu yersiz benzetmeyi üstüne alınıp Cem Özer’e "küçük dağları ben yarattım sen de kim oluyorsun" minvalinde bir karşılık vermesi de akıllı bir kadın olan İvana için puan kaybı. Cem Özer neden yanından geçemezmiş anlayamadım? Yani İvana kendini bazıları tarafından yanından geçilemeyecek bir kadın olarak mı görüyor? Ekranda şöhrete ulaşmak bir insanı bu kadar çabuk mu havalara sokuyor? Laleli’deki kadınların adı bu işe neden, niçin, niye ve nasıl karıştı ve onların ne günahı var?
Durdurun bu saçmalığı lütfen. Laleli’de inecek var!

Fotoşoplu Gülben

Ünlü şarkıcı Gülben Ergen’in gözünde iri güneş gözlükler, elinde kırmızı bir elektro gitar ve üstünde fıstık yeşili takım elbiseyle acayip havalı bir pozu var. ‘Hayat Bi Gün!" isimli albümündeki bir klip için ünlü fotoğrafçı Nihat Odabaşı tarafından çekilmiş. Saçları da dünyaca ünlü genç şarkıcı Rihanna’nınki gibi kesilmiş. Gülben Hanım boşandıktan sonra yeni imajıyla bambaşka bir kadın olmuş. Hatta fotoğrafının yanına ismini yazmasalar kimse tanıyamaz. Görenler ‘Gülben genç kızlık günlerine dönmüş’ diyormuş. Haksızlık ediyorlar. Bence genç kızlık döneminden de güzel. Tıpkı Süperstarımız Ajda Pekkan gibi. Fotoşop denilen teknoloji sağolsun!

DİĞER YENİ YAZILAR