Eurovision erken hortladı

Bekleyin en azından 2013 yılına bir girelim

Haberin Devamı

Bakü’deki son Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkemizi temsil eden genç şarkıcı Can Bonomo “Yarışmaya Ajda Pekkan değil gençler gitsin” diyerek zamansız bir polemiğe neden olmuş. “Eurovision’a önümüzdeki yıl kim gitsin, kim gitmesin, Türkçe parçayla mı yoksa İngilizce parçayla mı gitsin’’ tartışmaları için daha çok erken.

Bekleyin en azından 2013 yılına bir girelim. Biliyorsunuz daha o bile garanti değil. Can Bonomo söylediklerinde haklı olabilir.

Ama Süperstar Ajda’nın zaten bu saatten sonra Eurovision’a gitmek gibi bir niyeti olduğuna ihtimal vermiyorum.
Eurovision erken hortladı
Tıpkı megastar Tarkan gibi...

Eurovision’a katılmak Superstar ve Megastar’a hiçbir şey kazandırmaz.

Hiperstar’a kazandırır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hiperstar Ajdar gitsin teklifimi tekrarlıyorum. Bir kere gitsin, bir daha zaten bizim için Eurovision konusu kapanır rahatlarız.

‘Cim Bom Bom turlar’ demiştim

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne kötü bir başlangıç yaptığında herkes panik oldu. Üst üste alınan iki şanssız yenilgi ve bir beraberlik sonrası taraftarlar tur atlama umutlarını yitirmeye başladı.

‘İş mucizelere kaldı’ filan denildi.

Canım Türkiyem’in sözde futbol otoriteleri arasında Galatasaray’ın gruptan çıkamayacağı hatta aşırı yağışlı saha olmasa Cluj’dan tek bir puan bile koparamayacağını iddia edenler oldu. O günlerde ben bu köşede Fatih Hoca ve öğrencilerine inandığımı ve Galatasaray’ın önündeki 3 maçı da kazanarak turlayacağını yazdım.

Cluj’u deplasmanda Manchester United’ı evinde yenerek ikisini aldı. Allah’ın hakkı üç... Sırada hiçbir iddiası kalmamış Portekiz takımı Braga var. Cim Bom Bom onu da yener ve bu gruptan ikinci olarak çıkar. ‘Cem Ceminay baştan beri demişti’ dersiniz!

Size sen diyebilir miyim?

Yarışmacı bir hanımın jüridekilerle ‘senli benli’ konuşması programın yapımcısı Acun Ilıcalı’yı kızdırmış.

Acun, inisiyatifini kullanıp yarışmacıyı elemiş. Canım Türkiyem’de ‘sen’ ve ‘siz’ kavramlarına gereğinden fazla önem veriliyor.

‘Sen’ demek bazı durumlarda saygısızlık olarak algılanıyor. Kendinden yaşça büyük mevki olarak yüksek olanlara ‘siz’ diye hitap etmek gerekiyor.Ben bunu son derece saçma buluyorum.

Bildiğim kadarıyla Türkçemiz’de ‘sen’ tekil, ‘siz’ çoğuldur.

Yarışmacılar jürinin tamamına hitap ederken ‘siz’ demeli. Tek bir üyesiyle muhatap olduğunda da ‘sen’ diyebilmeli. Tıpkı jüridekilerin tek yarışmacıyla konuşurken ‘sen’ dedikleri gibi...

Siz diye hitap etmek bence saygı değil tam aksine samimiyetsizlik oluyor.

Hele iki kişi konuşurken bir tarafın ‘siz’, diğerinin ‘sen’ demesi çok anlamsız.

Biri resmi ise diğeri cıvıklığa mı kaçıyor yani? En iyisi önce izin almak. “Size ‘sen’ diyebilir miyim?’’

Tweet Cem’ler!

Şikayetçiyim! 15 dakikada bir araya ‘’Muhteşem Yüzyıl’’ diye bir dizi giriyor, reklamları doğru dürüst izleyemiyorum! Singapour’da bir taksi şöförü arabasında unutulan bir milyon doları sahibine teslim etmiş. Bizde olsa şoför Singapour’daydı!

Avrupa’da pilotların 3’te 1’i havada uyuyormuş. O da bir şey mi? İstanbul trafiğinde sürücülerin 3’te 2’si direksiyon başında karada uyuyor.

Fenerbahçe’nin eski tercümanı Amerikanvari bir sosyetik etçi açacakmış. Adını da “UNCLE SAM’ET’’ koyacakmış.

Bizim 3G’ler Amerika’nın 4G’sinden hızlıysa internetimiz neden kağnı arabası gibi? Jennifer Lopez Ataşehir’li oldu. Yakında Sting geliyor. Ona da Beylikdüzü’nden bir yer satarsak sırtımız yere gelmez!

DİĞER YENİ YAZILAR