En pahalı keçi memesi

Haberin Devamı

Murat Boz’un ünlü bir estetik cerrahına geçen yıl açtığı 100 bin liralık tazminat davası karara bağlanmış.
Sesini yumuşatmak için çeşitli hormonlar aldığını ve bu nedenle anormal meme büyümesi olduğunu ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini söyleyen doktora 5 bin TL manevi tazminat cezası verilmiş.
Doktor, "Aynı keçi memesi gibi" benzetmesi yaparak Murat Boz’a hakaret ettiği ve kamuoyu önünde küçük düşürmekle de suçlanıyormuş.
Doktorun avukatı mahkemede bunu "sevimli kabul edilebilecek bir benzetme" olarak savunmuş.
Dikkatimi çeken birkaç noktayı değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum.
Birincisi ülkemizde açılan lüzumsuz davalar, lüzumlulardan çok daha çabuk bir karara bağlanıyor.
İkincisi mahkemenin 100 bin TL’lik talebi 5 bin TL’ye indirmesi keçi memesinin boyutuyla ilgili olabilir mi?
Örneğin inek memesi benzetmesi yapılsa daha fazla eder miydi? Üçüncüsü keçi memesini sevimli bulan doktorun avukatı karga burun denilince kendinden mi geçiyor?
Ve son olarak...
En pahalı keçi memesinin, keçinin kendisine değil de yapılan bir benzetmeye ait olmasına keçi ne diyecek?
Ya o da bir tazminat davası açarsa?

Etliye sütlüye dokunma

Eylemi desteklemek için meydanlarda veya sosyal medyada boy göstermeyen ünlüler ‘’Etliye sütlüye dokunmayanlar’’ olarak tanımlanıyor.
Sessiz kaldığı için en çok eleştirilenlerin başında Acun geliyor.
‘Survivor’ yarışması için Panama’da olan televizyon gurusu bu konuda "Ben ne bir siyasetçi, ne de fikir önderiyim, halkımızı sevgisinden güç alarak yayın yapan bir programcıyım" diye bir açıklama yapmış.
Acun haklı.
Ne dese kaybedecek.
Kimseye yaranamayacak.
En akıllıcası olayı bu şekilde toparlamak.
Etliye sütlüye dokunmak taraf tutup birilerini suçlamaya dönüştüğünden ben bu işde yokum demesi çok normal.

Chappuling together

Gezi Parkı direnişi sayesinde ‘çapulcu’ kelimesi gündeme oturdu. Amerikalı elektro-pop müzik gurubu LMFAO’nun ünlü ‘Everday I am Shuffling’ parçası bile ‘Everyday I am Çapulling’’ olarak uyarlandı ve hatta bir klibi çekildi. Yakında ‘Gangham Style’ gibi ‘Chapulling Together’ dansı çıkarsa hiç şaşırmayın.
Çapulcu sözlükte Başkasının malını alan, yağma, talan eden" anlamına geliyor. Canım Türkiyem’in en büyük bankalarından birinin genel müdürü kapısına dayanan eylemcilere sempatik gözükmek için ‘Biz de çapulcuyuz’ diyorsa kelimeyi farklı bir anlamda kullanıyor demektir.
Tıpkı bir zamanlar siyasete soyunup başarısız olduktan sonra baba mesleğine dönen ünlü işadamının ‘Ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu’ diye açtığı pankartta olduğu gibi.
Her zaman yabancı kelimeleri Türkçeleştirecek değiliz ya. Bu kez de Türkçe bir kelime olan çapulcuyu İngilizceleştirdik.
‘Chap’ İngilizce'de‘ahbap’ anlamına geliyor. Chapulling de çoğulu oluyor. Yani ‘çapulcuyum’ aslında bu aralar ‘ahbaplarımla birlikteyim’ anlamına geliyor. Buna da sosyetik dilde ‘Chapulling Together’ deniliyor.
Tamam mı?

Joan Rivers'ın annesi hep ne dermiş?

80 yaşındaki Amerikalı komedyen Joan Rivers, E Channel’daki ‘Fashion Police’ programı tanıtımlarında "Annem hep ‘Biri için iyi bir şeyler söylemeyeceksen o kişi hakında hiç konuşmayacaksın’ derdi" diyerek kendisiyle dalga geçiyor.
Çünkü Joan annesinin sözünü hiç dinlemedi.
Sivri diliyle ünlüler hakkında yaptığı acımasız esprilerle hayatını kazanmaya devam ediyor.
Bu son olaylarda ortaya çıkan bazı manzaralar karşısında yorum yapmamak için kendimi zor tutuyorum.
Hep Joan Rivers’ın annesinin öğüdü aklıma geliyor.
Ben Joan gibi değilim.
Anne sözü dinlerim!

DİĞER YENİ YAZILAR