Emeğe saygı

Ağlamakla, zırlamakla bir yere varılmıyor...

Haberin Devamı

Canım Türkiyem’de yerli filmlere yapılan olumsuz eleştiriler çoğu zaman emeğe saygısızlık olarak kabul ediliyor. Neden? Bize mi soruyorlar filmi çekerken? Filmi yapıp yapmama konusunda bir referandum yapılıyor da haberimiz mi olmuyor? Olumsuz eleştiriler filmin gişe potansiyelini etkiliyor diye şikayet ediyorlar. Vah vah! Filmin gişe hasılatından bize pay filan mı dağıtıyorlar? Son zamanlarda yönetmenliğe soyunan ünlü aktör Mehmet Aslantuğ ile başlayan eleştirilere karşı savaş açma modası, ünlü eski türkücü yeni sinemacı Mahsun Kırmızıgül’ün “New York’ta 5 Minare“ ve ünlü yönetmen Yavuz Turgul’un “Av Mevsimi“ filmleriyle devam etti. Sinemadan anlayan, anlamayan herkes bu yapıtlar hakkında iyi, kötü bir fikir yürüttü. Çünkü bizim ülkede herkes futbolda teknik direktör, sinemada da eleştirmen kesiliyor. İşin raconu bu! Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin misali eleştirilere kulağın kapalı olacak.
İğrenç dedikleri ve yerden yere vurdukları ‘Recep İvedik’ler hasılat rekorları kırmadı mı? Ben bugüne dek olumsuz eleştirildi diye yerli, yabancı hiçbir filme gitmemezlik etmedim. Sinemacıların bilmesi gereken şey doğru dürüst film yaparlarsa millet gider gerisi palavra. Filmi yapanın, oynayanın en acımasızı dahil her türlü eleştiriye açık olması gerekiyor. Buna tahammül edemeyeceklerse hiç bu işe girişmesinler. Film eleştirilerinde tek karşı olduğum şey bazı kendini bilmez eleştirmen bozuntularının, hiç etik olmadığı halde filmin sonunu da yazmaları. Onlara çok sinir oluyorum. Ancak emeğe saygı isteniyorsa ortaya saygı gösterilecek bir şey çıkarmak gerekiyor. Yoksa alınmakla, ağlamakla, zırlamakla bir yere varılmıyor.

Top Ten Cem’likler

Peynir ekmek parası bulamayan, hatta fiyatı 1 liraya çıktığından beri simit bile alamayanların ülkesi canım Türkiyem’de arabalar nasıl oluyor da peynir, ekmek gibi satılıyor?
Yeni yasaya göre memurlar artık evden çalışabileceklermiş. Peki amirlerinin gözetiminde iş yerinde bile zar zor çalışan memurlar başlarında kimse olmadan evden nasıl çalışacaklar?
İstanbul’daki 5 yıldızlı otellerin bir gecelik ortalama oda fiyatları 300 euro olmuş. Eskiden İstanbul’a Anadolu’dan göç ederlerdi, şimdi bütün dünyadan turist mi gelmeye başladı?
Evliliklerini bir türlü yürütemeyen ünlü şovmen M. Ali Erbil, evlilik programıyla televizyona dönecekmiş. Ekranda evlenenlerin de bundan sonra artık evli kalma şansı kalmayacak
Sağlık Bakanlığı dumansız hava sahasının kapsamını genişletiyormuş. Buna göre etrafında en az 1 metre 35 santimetre yükseklikte duvar bulunan açık alanlar da sigara yasağı kapsamına alınacakmış. Desenize 1 metre 34 santimetreye kadar fosur fosur, ondan sonra püfür püfür bir durumla karşı karşıyayız.
Bebek yüzlü popçu Burak Kut baba oluyormuş. Yıllardır onu ‘Bebeto’ olarak bilirdik yakında ‘Babato’ oluyor!
MHP Başkanı Devlet Bahçeli, televizyon dizilerini masaya yatırmış ve “Çocuklar Duymasın önce çok iyiydi. Reyting uğruna Havuç raydan çıktı” demiş. Dizi biter Havuç tekrar raya girer de, oy uğruna raydan çıkan politikacıların acaba bu dünyada düzelme şansı var mı?
Ünlü popçu Mustafa Sandal, ‘Lale Devri’ dizisinden apar topar ayrılan eşi için “Emina dizide istediği enerjiyi bulamadı” yorumunda bulunmuş. Musti yerden göğe kadar haklı. Donuk bakışlı güzel Emina’yı başrole koydular dizideki enerjiyi kaybettiler.

Guti Duti

Beşiktaş’ın ünlü İspanyol futbolcusu Guti, geçen haftaki Bursaspor maçından sonra takım arkadaşlarıyla gittiği eğlence merkezinde dut gibi olduktan sonra arabasıyla kaza yapmış. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Real Madrid gibi dünya çapında bir futbol ekolünden yetişmiş, sözüm ona profesyonelliği bilen biri bile bize gelince sapıtıyor. Bir kere maç sonrası eğlence ne demek? Git evine vücudunu dinlendir, istirahat et. Bedeninin en yorgun ve yıpranmış zamanında kendine ne eziyet ediyorsun? Futbolcuları maç öncesi değil esas maç sonrası kampa almak gerek.
Sonra madem herkes gidiyor diye sen de eğlenmeye gittin, içkinin küpüne ne giriyorsun? Alkole zaafın var bir kadeh alınca duramıyorsun diyelim peki o zaman neden kendin araba kullanıyorsun? Yollarını, sürücülerini, trafiğini bilmediğin bir yerde kendi ve daha önemlisi başkalarının hayatını tehlikeye atmanın ne alemi var? Memlekette taksi mi yok? Transferden milyonlar almayı biliyorsun da özel şoför tutacak paran mı yok? Guti saha içinde akıllı paslar veriyor ama saha dışında tam bir kuş beyinli gibi davranabiliyor. İnşallah bu ucuz atlattığı kaza ona ve onun gibi trafikte sorumsuz davranan herkese ders olur. Alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçmenin silahla adam öldürmeye teşebbüsten hiçbir farkı kalmadı. Ölümcül silahı altındaki cip olan Guti, alkolden iyice amorflaşmış suratını gazetelerde görünce utanmadı mı? 2.71 promillik perişan halini kare kare yayınladılar. Sizin anlayacağınız koskoca Guti oldu tam bir Duti!

DİĞER YENİ YAZILAR