Ekranda gıcık olduklarımız

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Geçen hafta yer darlığından tam listeyi verememiştik. İşte radyoda yaptığımız ankete gelen yanıtlardan ‘ekranda gıcık olduklarımız’ listesinin tamamı... Ben şahsen hiçbirine gıcık olmuyorum.
Belki de gıcık olacak kadar televizyon izlemiyorum!

Yalçın Çakır: Flash TV’nin flaş ismi Yalçın Çakır listenin başında yer aldı. ‘Nedenini anlamak için programını bir kez izlemek yeter de artar’ bile dedi dinleyiciler. Neden gıcık olduklarını ‘Görünen köy kılavuz istemez’ diye tarif ettiler.

Yiğit Bulut: Habertürk’ün programcısı, jöleli saçları ve suya sabuna dokunmadan sanki bir şeyler yapıyormuş gibi görünüp kasılmasıyla izleyenleri gıcık ediyormuş.

Seda Sayan: Aynı nedenlerden dolayı. Bir de ‘bacım’ demesine gıcık olanlar var.
Batuhan Piatti: Masterchef’in yıldızına yarışmacıları azarlamasından dolayı gıcık oluyorlar.

Tolga Garipoğlu: Hugo’yu artık ekranda görmeye dayanamayan bir kitle olduğu kesin.

Jess Molho: Sabahları yemek programı sunan kaslı adama gıcığım, çok pozör diyen var.

Rasim Ozan Kütahyalı: Biri
bu adamı sustursun diye yalvaranlar var.

Korcan Karar: Ana haber bülteni sunucusuna gıcık
olanlar var.
Emre Kongar: Bilmiş haline ve iddialı konuşma tarzına gıcık oluyorlarmış.

Öykü Serter: Başarılı sunucunun ekrandaki çok bilmiş davranışlarına gıcık oluyorlarmış.

Gökhan Taşkın: Suratını siyaha boyayıp Obama haberi sunan Flash TV haber spikerine neden gıcık olduğunu ‘ıyyyyyyy’ diye tarif edenler var.
Serhat Ulueren: Spor yorumcusu Serhat Ulueren’in kafasının şekline gıcık olanlar var.
Rezzan Kiraz: Burçları yorumlamasına ve Aysel Gürel çakması haline gıcık olanlar var.

Engin Altan Düzyatan: Ekranda ‘emanet’ gibi durmasına gıcık oluyorlarmış.

Hanzade Durmuş: Konuşmasını beceremediği halde yarışma sunmaya çalışmasına gıcık olanlar var.

Espri kıtlığı

Bir internet sitesi 15 ülkeden 30 bin kişinin katıldığı anketin sonuçlarını açıklamış. Buna göre biz Türkler espri yoksunu ülkelerin başında geliyoruz. Disiplinli Almanlardan ve aşırı serinkanlı Ruslardan sonra üçüncü sırada çıkmamız düşündürücü. Bu konuda onlarla aynı nefeste anılmak bile kötü. Ben bu yaşıma kadar daha bir Alman ya da Rus komik duymadım. Bu da normal çünkü onlar komiklikten anlamıyor. Bizim komedi anlayışımız ise çok farklı. İnsanlarımız doğal halleriyle çok komik. Ama espriden anladığımızı iddia etmek mümkün değil. Düşünsenize Recep İvedik’e bir kez değil 3 kez gülen bir milletiz. Dördüncüsünü de sabırsızlıkla bekliyoruz. Yüzlerce defa izlediğimiz Kemal Sunal filmlerine hâlâ gülüyoruz. İnce espri yapmasını bilen çok az insan var. Onları da anlayan yok. Koskoca ülkede Cem Yılmaz’dan başka ilgi gören bir komedyenin olmaması trajik. Biz en çok belden aşağı fıkraları ve küfür duymayı seviyoruz. Benim yaptığım bol küfürlü ‘Emlakçı Metin’ telefon şakası efsane oldu. Konuşma normal olsaydı, hiç dikkat çekmezdi. Morali bozulduğunda bu şakayı dinleyenler var. Biliyorum çünkü beni gördüklerinde mutlaka yanıma gelip söylüyorlar. Espri kıtlığı ülkeler arasında bizden sonra İngiltere ve Amerika geliyor. Sizin anlayacağınız soğuk İngilizleri ve Amerikalıları bile espri kıtlığı konusunda geride bırakmış durumdayız. Espriler bu kadar ucuz olunca da ortaya kaliteli bir şey çıkmıyor.

Sinyor Terim nerede?

Galatasaray’ın yeni hocası Fatih Terim değil mi? Başkan Ünal Aysal, Fatih Hoca ile teknik direktör olması konusunda anlaşmadı mı? Siz gördünüz mü bilmiyorum ama ben Fatih Hoca’yı hiç etrafta göremiyorum. Oysa medyatik olmayı seven bir yapısı vardı. Şimdi sadece Başkan Aysal’dan bütün transferlerin Fatih Hoca tarafından yapılacağı haberi çıkıyor. Ama Terim ortada yok. Acaba Bodrum’da tatilde de kimse bilsin istemiyor mu? Öyleyse de inzivaya çekilmiş bir durumu var. Ben bu satırları yazdığımda Terim kayıptı. Sonrasını bilemem. Ama devamlı göz önünde bulunan Fatih Hoca’mızın renkli kişiliğiyle Galatasaray taraftarını heyecanlandırmasını ve bize umut vermesini bekliyoruz. Dünyanın en iyi transferlerini yapsalar boş. Sonuçta onları sahada oynatacak olan Sinyor Terim. Belki bu defa daha ‘cool’ davranmaya ve basınla yüz göz olmamaya karar verdi. Bilemem. Fatih Hoca’nın biraz daha kendini göstermeye başlaması bizi sevindirecek.

DİĞER YENİ YAZILAR