Ekran yalama devri!

"Dijital lezzet" tekniği geliyormuş..

Haberin Devamı

Fotoğraftaki yiyeceğin tadını ekranı yalayarak alacakmışız. Günümüzdeki çocukların zamanlarının çoğu zaten cep telefonu, bilgisayar ve televizyon arasında geçiyor. Artık canları bir şey çektiğinde de bunların başından ayrılmak zorunda değiller. Dondurma, çikolata istediklerinde en yakında olan ekranı yalayacaklar. Sadece çocuklar değil hepimiz. Fırından yeni çıkmış mis gibi kokan bir ekmeğin, mangalda pişmiş pirzolanın, tavadaki sucuklu yumurtanın fotoğrafını yalayacağız. Herkesin kendi tabletinden ekran yaladığı devir başlıyor. Amerikan Müzik Ödülleri töreninde kobra yılanı gibi ağzının içinden fırlayan koca dilini gördükten sonra...

Dijital lezzet tekniğinin en çok Miley Cyrus’un işine yarayacağını söyleyebiliriz.

Ekran yalama devri



Yıldırım Fenerbahçe ise Gökçek de Ankara’dır

Dört dönemdir seçilen ve 20 yıldır görevde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, partisi tarafından tekrar tek aday ilan edilmiş. Melih Gökçek, son derece zeki bir siyasetçi. Belediye başkanlığından başka bir koltukta gözü yok. Şişli’nin kralı Mustafa Sarıgül gibi büyük oynamıyor. "Seçimi kazanırsam bu son dönemim olacak" demiş. Zaman ne gösterir bilinmez ama Melih Gökçek, paşa gönlü istediği sürece Başkent’teki makamını başkasına kaptırmaz. Tıpkı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gibi. Onu da

kendi kararından başka kimse yerinden edemez gibime geliyor. Yıldırım Fenerbahçe ise, Gökçek de Ankara’dır!

İstanbul’un tarihini biliyor muyuz?

İstanbul’da yapılan bir araştırmaya göre 6-11 yaş gurubundaki çocukların yüzde 73’ü müzeye gitmemiş. Ekran yalama devriBence bu süpriz değil. İstanbulluların kaçı Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Aynalı Kavak Kasrı, Yedikule Zindanları, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi değerlerimize gitmiş ki? Aramızda bunların yerini bilmeyen hatta varlığından bile habersiz olanlar vardır. Yurt dışı turlarına katıldığımızda para verdik, bari gidip görelim diye haldır haldır müzeleri ve turistik yerleri gezeriz. Ama kendi yaşadığımız ülkenin tarihi değerlerini ziyaret etmeye üşeniriz. Laf aramızda... İstanbul, İstanbul olalı zaten böyle İstanbullu görmedi. Çünkü İstanbul’da gerçek İstanbullu artık azınlıkta kaldı!

Ne merkezmiş!
Ekran yalama devri
Akmerkez bir zamanlar İstanbul’un en popüler alışveriş merkeziydi. Sonra yenileri açılmaya başladı. Akmerkez’in modası geçti. Ancak hâlâ sansasyonel haber konusunda tüm rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Yıllar önce gündeme bomba gibi düşen kişiye özel defileyle gündeme gelmişti. Şimdi de bebek odasındaki buluşmayla. Ne merkezmiş ama!



Şişkin ile şaşkın
Ekran yalama devri
Yedi aylık hamile Hürrem Meryem’in karnını tutarkenki fotoğrafları bir yanda... Ondan olaylı bir şekilde ayrılan eski sevgilisi ve bebeğinin babası Can Ateş’in çapkınlık turu fotoğrafları öte yanda... Biri şişkin diğeri şaşkın. Bizi bu haberlerden artık bağışlayın. İkisini de ne olursunuz rahat bırakın!

DİĞER YENİ YAZILAR