Ebru’nun çuf çufu

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Seksi şarkıcı Ebru Polat, konser için gittiği Konya’da ekibiyle mahsur kalmış. Kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul’a uçak bulamayan Ebru Hanım, hayatında ilk kez bir trene binmek zorunda kalmış. Ancak Ebru Hanım’ın bindiği tren de arıza yapınca seksi şarkıcı saatlerce trenin içinde bekledikten sonra İstanbul yerine Ankara’ya gidebilmiş. Bütün işleri de iptal olmuş. Cinselliğiyle ön plana çıkan şarkıcı Ebru Polat’ın tutuculuğuyla bilinen canım Konya’da niçin, nasıl, neden ve nerede konser verdiğini doğrusu çok merak ediyorum. Sonra Konya’da akşam kalacak yer mi yok? 5 yıldızlısı yoksa Ebru Hanım için yok demektir. Hava kötü, uçak iptalse kal bir gece ne olur yani? Yangından mal kaçırır gibi ne bu acele? İstanbul’a bir gün geç gitse iş mi kaçıyor? Hayatında ilk defa trene binmeyi göze aldığına göre kaçıyor herhalde. 5 yıldızlı otellere ve uçaklarda Business Class’a alışık biri için trene binmek inanılmaz büyük bir eziyet olmalı. Taksi bulamayıp tıka basa dolu Halk Otobüsü"ne binmek zorunda kalmak gibi bir şey herhalde. Aksilik bir de bindiği tren bozulmuş. Ebru’cuk da saatlerce vagonun içinde kalmış. Üşümüştür de güzelim. Uçaktaki gibi battaniye de yoktur trende. Kendisini tanıdım ve severim. Onun için ne kadar zor anlar yaşadığını tahmin edebiliyorum. Dalga, malga da geçmiyorum. Büyük geçmiş olsun diyorum. Ebru’nun çuf çufu uf olmuş!

Drag Queen Elton

Geçtiğimiz hafta yapılan Altın Küre ödül töreninde sivri dilli sunucu Rick Gervais, pop müziğin taçsız kraliçesi Madonna’yı sahneye davet ederken salondaki konuklar arasında olan dünyaca ünlü eşcinsel müzisyen Elton John’a takılmayı ihmal etmedi. İngiltere’nin bir numaralı komedyeni Gervais, memleketinin bir numaralı efsane sanatçısı Mr. Elton John’a "Pop’un kraliçesi derken senden bahsetmiyorum Elton" dedi. Ağır makyajlı ve tüm suratı dolgu iğnelerle şişmiş, saçı da nur içinde yatsın rahmetli sanat güneşimiz Zeki Müren gibi kabartılmış Elton John hakikaten o görüntüsüyle yaşı geçmiş bir İngiliz Kraliçesi"ne benziyordu. Elton John, erkeklerin yaşlandıklarında karşı cinse benzemeye başlamalarının en büyük kanıtı. Bunun eşcinsel olmasıyla bir ilgisi yok. Kadınlar da yaşlandıklarında erkeğe benziyor. Onların bir avantajı estetik müdahalelerin nedense kadınlara daha çok yakışması. Aslında Elton John’a, Pop’un Kraliçesi yani ‘The Queen Of Pop’ yerine ‘Drag Queen’ demek daha doğru olurdu. Drag Queen’ler kabarelerde eğlendirmek amacıyla kadın gibi giyinen ve genelde karikatür bir kadın gibi davranan ve çoğu Elton John gibi eşcinsel olan erkeklere deniyor. Elton John, o gece Queen of Pop’dan çok tipik bir Drag Queen’e benziyordu. Mr Gervais, gibi kıvrak zekalı ve fırlama bir komedyenin de bu benzerliğin farkına varmaması imkansızdı. 2011 Altın Küre ödül töreninde Hollywood’un ünlü aktörü Bruce Willis’i sahneye eski eşi Demi Moore’un o zamanlardaki genç kocası Ashton Kutcher’ın ‘babası’ olarak davet eden Mr. Gervais’ın sunumu zaten bu yıl nispeten olaysız ve çok daha usluydu.
Yoksa bu fırsatı kesinlikle kaçırmazdı.

Sezen rüküş mü?

Sosyetenin bir dönem efsane kuaförü olan Demir Çalarkan’ın tasarımcı kızı Sedef, en şık giyinen sanatçının Ajda Pekkan, en rüküşünün de Sezen Aksu olduğunu söylemiş. Sedef Hanım, kendi zevkine göre düşüncelerinde haklı olabilir. Süperstar Ajda gerçekten her zaman çok güzel ve zevkli giyiniyor. Sezen Hanım ise gösteriş için değil içinde rahat etmek için giyiniyor. İkisini kıyaslamak imkansız. Ajda’nın iyi giyimiyle Sezen’in rüküşlüğünü aynı nefeste söylemek haksızlık. Ajda’nın sahne şovuyla Sezen Hanım’ınki arasında dağlar kadar fark var. Ajda, güzel sesini mükemmel bir görsel şovla tamamlıyor. Ajda’nın sahnesinde görsellik her zaman ön plana çıkıyor. Sezen Hanım ise sahnede duygusallığı ve esprileriyle parlıyor. Bu da çok normal. Ajda ile Sezen’e oldum olasıya insanların bakış açısı farklı olmadı mı? Ajda’yı tepeden tırnağa inceleyenler, Sezen Hanım’ın neresine baktılar? Ben duygusal ve esprili bir Ajda ile harika giyinen bir Sezen istemiyorum. İkisinin de yeri ve değeri ayrı. Canım Türkiyem, Sezen Aksu’yu bağrına basmış bir kere. Minik serçemiz nasıl giyinirse giyinsin, kimsenin umurunda değil. Sağlıklı olsun, sahneye çıkıp şarkılarını söylesin yeter. Bu arada Sedef Hanım’ın kendine özgü giyim tarzıyla ünlüler arasında rüküşlüğün kitabını yazdığı söylenilen biricik ve değerli şarkıcımız Yıldız Tilbe’den haberi yok herhalde.

DİĞER YENİ YAZILAR