Duayenler

Haberin Devamı

Canım Türkiyem’de kendi mesleklerinde kıdem ve yetenekleriyle duayen olmuş ünlüler var. İşte bana göre eskisi ve yenisiyle en popüler olan duayenlerimiz...

SİYASETİN DUAYENİ

Süleyman Demirel: Sülü Baba, maşallah yıllardır hiç hız kesmeden başarıyla sürdürdüğü politik yaşamında siyasetçilere rol modeli oldu.

MUHALEFETİN DUAYENİ Deniz Baykal: Demirbaş muhalif. Her konuda!

İŞ DÜNYASININ DUAYENİ Rahmi Koç: Vehbi Bey’in medar-ı iftiha veliahtı.

FUTBOLUN DUAYENİ Süleyman Seba: Tüm nesillere örnek ideal bir başkan.

FUTBOLCULARIN DUAYENİ Lefter Küçükandonyadis: Futbol Ordinaryusu.

FUTBOL YORUMCULARININ DUAYENİ Erman Toroğlu: Eski kabzımal ve eski hakem damdan düşer türü yorumlarıyla maç sonrası geyiklerine renk getirdi.

FUTBOL YAZARLARININ DUAYENİ Turgay Şeren: Berlin panteri futbolu bilir.

MAÇ SPİKERLERİNİN DUAYENİ Orhan Ayhan: Boks,futbol, ne maçı olursa olsun lezzetli anlatır. ’Vay anasına sayın seyirciler’ lafıyla hatırlanır.

GAZETECİLERİN DUAYENİ Hıncal Uluç: Köşesi tüm gazeteye bedel.

MAGAZİNCİLERİN DUAYENİ Şenay Düdek: Bilmediği dedikodu yok.

TELEVİZYONUN DUAYENİ M. Ali Erbil: Ekrandan hiç eksilmedi ve başarılı oldu.

TELEVİZYONCULARIN DUAYENİ Acun Ilıcalı: Televizyon dünyasının tozunu yuttu artık keyfini çıkarıyor.

RADYONUN DUAYENİ Halit Kıvanç: Tatlı dili ve akıcı sunumları hafızamızda.

TİYATRONUN DUAYENİ (KADIN) Yıldız Kenter: Nazar değmesin. Her zaman aktif ve formda.

TİYATRONUN DUAYENİ (ERKEK) Ali Poyrazoğlu: Hem para kazanıyor, hem büyük zevk alıyor, hem de sahnede harikalar yaratıyor.

SİNEMANIN DUAYENİ (KADIN) Türkan Şoray: Gözleri ömre bedel, unutulmaz filmlerin kahramanı, Sultanımız. SİNEMANIN DUAYENİ (ERKEK) Cüneyt Arkın: Yeşilçam’ın yakışıklı jönü, Tıp fakültesini bitirdi ama uzun yıllar beyaz perdenin doktoru olmayı tercih etti.

TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN DUAYENİ Müzeyyen Senar: Asırlık çınarımız.

TÜRK POP MÜZİĞİNİN DUAYENİ Sezen Aksu: Onsuz pop-müzik ne olurdu?

TÜRKÇE POP ŞARKICILARIN DUAYENİ (KADIN) Ajda Pekkan: Tek süperstarımız.

TÜRKÇE POP ŞARKILARIN DUAYENİ (ERKEK) Erol Evgin: Şeker gibi adam. Yıllara meydan okuyanlardan. Müzikaller, konserler, hepsinde imzası var.

TÜRKÇE POP ŞARKI SÖZÜ YAZARLARININ DUAYENİ Sezen Cumhur Önal: Çikolata renkli, kadife sesli şarkıcılar ve 900’ü aşkın şarkı sözü ona ait.

ASSOLİSTLERİN DUAYENİ (KADIN) Bülent Nam-ı Diğer ’BABLA’ Ersoy: Diva gibisi sahnede yok. Ne ayakta ne oturduğu yerde kimse Babla’mızın eline su dökemez.

ASSOLİSTLERİN DUAYENİ (ERKEK) İbrahim Tatlıses: Sesi, sahnesi muhteşem.

KOMEDYENLERİN DUAYENİ (KADIN)

Ayşen Gruda: Sonradan değil, doğuştan komik.

KOMEDYENLERİN DUAYENİ (ERKEK) Cem Yılmaz: Şeytan tüyü var. Tam bir kahkaha makinesi.

MODACILARIN DUAYENİ Yıldırım Mayruk: Son derece efendi ve zevkli usta.

HALKLA İLİŞKİLERİN DUAYENİ Betül Mardin: 83 yaşında gencecik bir fıstık. Dünya tatlısı, akıllısı, aileden soylu, gerçek bir ’Lady’ ve müthiş bir iş kadını.

REKLAMCILARIN DUAYENİ (ERKEK) Yiğit Şardan: Çağdaş reklam dünyasının en güçlü ismi.


***



Yılmaz Vural’a kulak verin

Kasımpaşaspor’un başarılı teknik direktörü Yılmaz Vural, son Beşiktaş zaferinden sonra “Ey Türkiye Milli Takım’a talibim” diye haykırdı. Bence Yılmaz Hoca Milli Takım’ımız için ideal. Türkiye’de gitmediği yer, çalıştırmadığı takım kalmadı.

Ondan deneyimlisi yok. Çalıştırdığı her takımda kendini gösterdi ve heyecan yarattı. Asla göze sıkıcı gelen futbola prim vermedi. Her zaman cesurdu.

Küçük takımların başında büyük takımları darmaduman etti. Oyuncularını severek, okşayarak motive etti. Onları performanslarının doruğuna çıkardı. Takımı akıllıca kuruyor. Sahada oyunu ve rakipleri iyi okuyor. Saha kenarında son derece animatik. Güzel şov yapıyor. Elindeki malzeme ve maddi imkanlar daha iyi olsa onu kimse tutamaz. Bence Yılmaz Hoca’ya kulak verin. Hem yabancılardan ucuza çalışır hem de başarı için canını verir. Milli Takım’a yakışır.


***



Büyükelçi krizine çözüm

İsraillerin, Tel Aviv Büyükelçimiz Oğuz Çelikkol’u küçük düşürmek için kurdukları pusu iki ülke arasında diplomatik kriz yarattı. Büyükelçimiz İbranice bilseydi bu duruma düşmezdi. Madem bilmiyor o zaman randevuya tercümanıyla gitmeliydi. Büyükelçilerin hizmette bulundukları ülkenin örf, adet ve lisanlarından haberdar olmaları şart. Yoksa böyle tuzağa düşerler. Çözüm bu kadar basit.


***



Tıklanma rekoru palavrası

“İnternette tıklanma rekoru kırıyor” denmesine sinir olmaya başladım. Yahu bunların hepsi de rekor mu kırıyor? Önceki rekor neydi ki? Bilmediğimiz bir rakamı geçtiklerinde rekor mu oluyor? Bir kere bu devirde internette her şey yapmak mümkün. Etraf ’Hacker’ kaynıyor. İstedikleri yeri istedikleri kadar tıklanmış gösterebiliyorlar. Tıklanma rekoru numarasıyla lütfen bizi yemesinler. Milletin ilgisini çekmek için “tıklanma rekoru” diyorlar. Yoksa ortada rekor mekor yok. Sadece dekor var!

PAZAR ÖNERİSİ?

“Tel Aviv’e yeni büyükelçi diye Memati’yi yollayalım.”

DİĞER YENİ YAZILAR