Domuz gribi sahte miydi?

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi “Domuz gribi ilaç firmalarının başlattığı sahte bir salgındır” iddiasını araştırmaya karar vermiş. 14 Avrupa milletvekilinin imzaladığı araştırma önergesinde domuz gribinin yüzyılın en büyük tıp skandallarından biri olduğu öne sürülüyor. Yapay bir salgın ile milyonlarca dolarlık aşıların satıldığı ve ilaç firmalarının büyük kazanç elde ettiği iddia ediliyor. Size inandırıcı geliyor mu? Dünyada bir dolu insan domuz gribi yüzünden hayatını kaybetmedi mi?

Ölümleri de mi palavraydı? Yoksa ecelleri geldiği için mi öldüler? Milletin aşı olması için ilaç firmaları etrafa salgın var diye korku mu saçtı? Domuz gribi salgını tamamen uydurma bir tehdit olmuş olabilir. Tevekkeli değil gözü pek Başbakanımız aşı, maşı olmadı. Hem domuz gribi sahteyse aşısı nasıl gerçek olabilir? Rüşvetin belgesinin olmadığı gibi sahte gribin de aşısı mı olurmuş?

Haftanın Sorusu

KİM KİMİ ÖPSÜN?


Televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde öpüşme sahneleri çok tutuluyor. İki ünlünün rol icabı son derece sıradan öpüşme sahneleri internette tıklanma rekoru kırıyor. Meğer öpüşme izlemeye ne kadar meraklıymışız? Öpüşmesini çok seven bir millet olmalıyız. Zaten her önüne gelen sarılıp öpüşmüyor mu? Radyo N 101’de hafta içi he sabah 07.00-10.00 arası yayınlanan ’BACK UP MORNING SHOW’ programımda “Kim kimi öpsün?” diye sorduk.

İşte gelen bazı esprili yanıtlar:

- Firdevs Hanım, Ali Rıza Bey’i öpsün...

- Behlül, Firdevs Hanım’ı öpsün...

- Hülya Avşar, Ali Taran’ı öpsün...

- Orhan Gencebay, Esra ile Ceyda kardeşleri öpsün...

- Cübbeli Ahmet Hoca, Ayşe Özyılmazel’i öpsün...

- Nurseli İdiz, Zekeriya Beyaz’ı öpsün...

- Bülent Ersoy, nam-ı diğer Babla, Osmantan Erkır’ı öpsün...

En güzel cevap ise “Herkes sevdiğini bol bol öpsün” şeklindeydi.

Nerede görülmediler?

İBRAHİM TATLISES: Gittiği suşi restoranındaki çiğ balıkları mangalda barbekü yapmaya çalışırken...

ACUN ILICALI: Bebek sahilinde Galatasaray formasıyla koştuktan sonra evine dönmek için otostop yaparken...

HÜLYA AVŞAR: Bütün gün kaldığı kütüphaneden yorgun argın çıkarken rastladığı Bülent Ersoy, nam-ı diğer ‘Babla’ ile kucaklaşıp hasret giderirken...

CEM YILMAZ: ‘Recep İvedik 3’ filmine internetten ön rezervasyon yapılıp yapılmadığını araştırırken...

KENAN İMİRZALIOĞLU: Ezel’in senaristlerine, Ramiz Dayı ile öpüştükleri bir sahne koymaları için ısrar ederken...

NEJAT İŞLER: Sütiş’de iki duble sütünü içtikten sonra muhallebisini yerken...

SEZEN AKSU/AJDA PEKKAN: Ortaköy’de, Hıncal Uluç ile kol kola yürürken...

SÜREYYA YALÇIN: Makyajsız ve bakımsız bir halde Nişantaşı’nda dolaşırken...

ONUR BAŞTÜRK: Lucca’da Petek Dinçöz ve Can Tanrıyar ile ananaslı mojitosunu yudumlayıp geçmiş günleri yad ederken...

MÜJDE AR: Önümüzdeki yılbaşı gecesini Taksim meydanında geçirmek için kendine arkadaş ararken...

HALUK BİLGİNER: Sokakta yanından geçen estetik mucizesi eski eşi, Zuhal Olcay’ı tanımazken...

ARDA TURAN: Papermoon’da Aziz Yıldırım ve Daum ile başbaşa yemek yerken telefonuyla çektiği hatıra fotoğrafını Adnan Polat’a gönderirken...

N’ayır N’olamaz!

“Kurtlar Vadisi” dizisinden esinlenen Cüneyt-Nuray Torun çifti Anıl ve Arda adlı çocuklarının isimlerini, Polat ve Memati olarak değiştirmek istemiş.

Polat’a izin vermişler Memati’ye ise izin vermemişler.

Cumhuriyet Savcısı, Memati adının Arapça’dan geldiğini, ölüm ya da ölümcül anlamını taşıdığını, çocuğu ileride zor duruma düşürebileceğini, bu nedenle genel ahlaka aykırı olduğunu belirtmiş. Yerel mahkeme de bu görüşe katılmış.

Daha sonra kararın temyiz incelemesi yapan Yargıtay bu kararı onayıp Memati ismine ’hayır’ demiş. Bir ’Memati’ ismi için verilen uğraşa bakar mısınız? Hem Anıl ve Arda’nın nesi vardı? Anıl veya Arda Torun. Kulağa hiç de fena gelmiyor. Siz bir de şu gerçek hayat isim ve soyadlarına bakın: Ayşe Donsuz, Fatma Donukara, Gülhanım Ellergezer, İncil Tevrat, Demir Çelik, Hayati Kopya, Satılmış Dönekoğlu, Şehriye Pilav, Sabit Yürürdurmaz, Kaymak Bal, Subay Sokar, Jandarma Kızkaçırır, Bahriye Kuku, Ali Kalktı, Kadriye Sok, Şükriye Memeli, Fevzi Zik, Cafer Yalar, Ali Anüs, Cemal Delik, Ramazan Deşik, İzzet Angut, Aytekin Kıllıbacak, Makbule Kıllıbaldır, Atilla Otuzbiroğulları, Nadir Verir, Şeyhime Gündoğdu, Kadir Kıllı ve jinekolog doktor Aram Aramyan!

Bunlar gibi daha çok absürd isim ve soyadı var.

Memati’ye gelince...

Madem ahlaka aykırı bulundu derhal dizideki karakterin de ismini değiştirsinler.

Memati yerine ’Memiş’ olsun. Hem o diziyi izledikten sonra aklı başında bir annenin çocuğunun adını Memati olarak değiştirmek isteyeceğine inanmıyorum. Olsa olsa baba istemiştir. Anne de fesupanallah ya sabır çekip razı olmuştur.

Bu arada Hıncal, Öcal, Savaş gibi isimler de şiddet içerdiklerinden yasaklanmalı. Destan isimlerinin operasyonlara verilmesi de isimleri olumsuz etkiledi. Örneğin bundan sonra kim çocuğunun adını ’Ergenekon’ diye değiştirmek ister?

SEKS ROBOTU

Las Vegas’da yapılan erotik ürünler fuarında şişme bebeğin yerini alacak dişi bir robotun tanıtımını yapmışlar. 1.73 boyunda ve 54 kilo olan Roxxxy isimli robot sentetik deriye ve tıpkı insanlar gibi bir kişiliğe sahipmiş. Konuşabilen ve uyuyabilen robot kendisine dokunulduğunu hissedebiliyormuş. Bütün bunlar iyi güzel de, fiyatı 7 ila 9 bin dolar arasında değişen robot sevgiliyi yapanların atladığı önemli bir konu var. Erkekler, kişiliği olan, konuşabilen ve üstelik uyuyan bir sevgiliyi ne yapsın? Onun zaten canlısı var. Bize kişiliği olmayan, hiç konuşmayan ve 24 saat hazır bekleyen bir sevgili lazım. İdeal robot sevgili dediğin öyle olur. Yoksa bunla uğraş babam uğraş...

DİĞER YENİ YAZILAR