Demek ki neymiş?

´Altın yumurtlayan tavuk kesilmezmiş.´

Haberin Devamı

1) Şarkıcı Nefes, Seda Sayan’la kuliste sohbet ederken kendine hakim olamayıp poposuna dokunmuş ve çok beğenmiş. Nefes’e göre Seda Hanım’ın taş gibi bir popoya sahipmiş.
Demek ki neymiş: Seda Sayan içine acayip sert korse giyiyormuş.

2) 40 yaşını geçen şovmen Beyazıt Öztürk’ün abisi motosiklet almasına izin vermiyormuş.
Demek ki neymiş: Altın yumurtlayan tavuk kesilmezmiş.

3) Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, eski Yeşilçam şöhretlerinin sırf bedava tatil yapmak için Antalya Film Festivali’ne katıldıklarını iddia etmiş. “Filmleri 30 sene geride kalanları Altın Portakal’a çağırmasınlar” buyurmuş.
Demek ki neymiş: Eleştirmenler yaşlandıkça huysuz ve kıskanç oluyormuş.

4) TRT her yıl düzenlediği anketten vazgeçmiş. Eurovision adayını bu sene TRT Müzik Dairesi’nin oluşturduğu seçici kurul belirleyecekmiş.
Demek ki neymiş: Eurovision’a bu yıl TRT’den pistonu olan katılacakmış.

5) Uluslararası Şeffalık Örgütü’nün 178 ülkede yaptığı ankete göre Türkiye yolsuzlukta dünya 56’ncısı gelmiş.
Demek ki neymiş: Anketörleri dolandırmakta üstümüze yokmuş.

6) Zincirlikuyu’da dairelerin metrakare fiyatı 18 bin dolara kadar çıkıyormuş. Teras dairenin fiyatı 18.8 milyon liraymış.
Demek ki neymiş: Mezarlığa tepeden bakmak insana çok pahalıya patlarmış.

7) Geçen yaz Güney Afrika’daki Dünya Kupası’nda 8 maçın sonucunu tahmin eden kahin ahtapot Paul ölmüş.
Demek ki neymiş:
Kehanette bulunanlar başkalarının işlerine burunlarını sokmaktan kendi başlarına geleceklerden habersiz oluyorlarmış.

8) Şebnem Dereli, Facebook sayfasına “Hayatta tek gerçek kariyerdir. Sen çalışırsın, karı yer” diye yazmış.
Demek ki neymiş: “Tecrübe konuşuyor’’ lafı doğruymuş.

9) Sosyal-İş Sendikası’nda görevli kadın avukat Başkan’ın makam odasına asık suratla girdiği için işten atılmış.
Demek ki neymiş: Patrona surat asılmaz, içinden küfredilirmiş.

10) 1998 yılında başkanlık yarışını bir oy farkla kazanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 12 yıldır koltuğunu kimseye kaptırmamış.
Demek ki neymiş: Sarı lacivertlilerde başkanlık İddia’sı 1-12 veriyormuş.

Erbakan Başbakan

Saadet Partisi kadar liderlerine sadık bir başka parti herhalde dünyada yoktur. Hatta partinin adı Sadıklar Partisi bile olabilirmiş. Sadakat konusunda rakip tanımıyorlar. Baksanıza kurucuları Necmettin Erbakan’ı büyük bir oy çoğunluğuyla yeniden genel başkan seçtiler. CHP’nin bile demirbaş genel başkanları Baykal’ın yerine yıllar sonra yeni liderleri olarak Kılıçdaroğlu’nu seçtiği bir devirde SP’nin Necmettin Bey’e takılıp kalması bana pek mantıklı gelmiyor. Onursal Başkanlık ayrı, aktif çalışma gerektiren genel başkanlık ayrı. Necmettin Bey, asansörle yükseltildiği podyumdaki konuşmasında iktidar olmaktan söz etti. Erbakan’ın bu saatten sonra Başbakan olduğunu düşünebiliyor musunuz? Rahmetli başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’in son döneminde ABD Başkanı George Bush’un karşısında Oval Ofis’teki süzülmüş halini hatırlıyor musunuz? Necmettin Bey’in tevellütü gerçi ondan bir yaş küçük ama görüntü olarak on yaş daha yaşlı duruyor. Dünyada yaş ortalaması en düşük ülkelerin başında gelen canım Türkiyem’in başına dünyanın en yaşlı liderinin geçmesini düşünmek bile ne kadar tezatlar içinde bir ülke olduğumuzun göstergesi.

Tenk yu Ebru

Ebru Akel’in performansı genelde başarılıdır. Tabii, üstüyle başıyla uğraşmadığı zaman. Oram nasıl, buram nasıl, diye düşünmeye başlarsanız sahnede başarılı olma şansınız yok. Ebru Hanım da sanki giydiği tuvaleti düşünmekten sunumuna odaklanamadı. Efsane İtalyan sinema yıldızlarından Claudia Cardinale ile sözüm ona yapılan bir telefon bağlantısında defalarca ‘Tenk yu’ deyip sevinmesi çok komik oldu. ‘Sözüm ona’ diyorum çünkü Ebru Hanım’ın ‘Tenk Yu’, ‘Tenk Yu’ dediği hattaki kişinin Claudia Cardinale olduğuna dair hiçbir kanıt yoktu. Bu devirde görüntülü telefonlar, internet bağlantıları var. Sana uzatılan bir telefonu mikrofona dayayıp sonra da ‘Tenk Yu’ demeye başlarsan ister istemez komik olursun.

DİĞER YENİ YAZILAR