Cansu Dere suçsuz mu?

Güzel oyuncu, eski manken Cansu Dere geçenlerde ehliyetsiz yakalanmış...

Haberin Devamı

Güzel oyuncu, eski manken Cansu Dere geçenlerde ehliyetsiz otomobil kullanırken yakalanmış. Sözüm ona Cansu Hanım oynadığı dizi gereği direksiyon başına geçmiş. Polis de bunu yememiş ve Cansu Hanım’a gereken cezayı vermiş. Köşe yazarı Rahşan Gülşan ‘’Cansu Hanım suçsuz, dizinin prodüksiyon ekibi bunu düşünmeliydi” dedi. Neden? Cansu Hanım kendini düşünmekten aciz mi? Yönetmene “Ben ehliyetimi kaptırdım. Otomobil kullanamam” diyemiyor mu? Yoksa rol yapmaya o kadar alıştı ki gerçekleri söylerken mi zorlanıyor? Cansu Hanım hayatta ne istediğini bilen ve bunu başarabilecek zekâda bir kadın. Ama bu konuda suçu başkalarında değil sadece kendisinde araması gerekiyor.

Köprüyü geçinceye kadar...

Avrasya Maratonu’na katılan 120 bin kişi Boğaziçi Köprüsü’nden geçerken büyük bir tehlike yaşanmış. Uzmanlar üstüne çok yük binen köprünün o anda yıkılabileceğini iddia ediyor. “Rezonans” denilen titreşimlerin yaşandığı durumda mazallah köprü darmadağın olabilirmiş. ‘Köprü bir daha böyle bir kalabalığı kaldırmaz’ diyenler haklı olabilir. Ama ‘Bu olaydan sonra köprüyü dinlendirmek gerekiyor’ diyenler saçmalıyor. Ne dinlenmesi? İnsan mı bu? Köprü bu köprü! Yorulmaz, şikayet etmez, ağlamaz, zırlamaz... Sadece arada bir bakım ve geçiş ücretine zam ister, o kadar. Siz düşünebiliyor musunuz ‘dinlendiriyoruz’ diye köprüyü kapattıklarını? Etiyopyalıların kazanacağını bile bile bir maraton yaptılar, şimdi bizi duman edecekler.

Toroğlu- Çakar kabaresi

Ekrana çıkan eski hakemler arasında en sivri yorumcular Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar ikilisi... Bunlar ayrı kanallarda ayrı programlar yaparken tek tabanca çalışıyorlardı. Erman Hoca’yı, Maraton’daki partneri Şansal Büyüka dizginliyordu. Ahmet Hoca’yı da Telegol’ün sunucusu Serhat Ulueren kontrol ediyordu. Ancak bunlar aynı kanalda ve programda bir araya gelince ‘ateşle barut bir arada’ misali kontrolsüz bir ‘Toroğlu-Çakar Kabaresi’ başladı. İkisi de dikkati üstüne çekmek için her numarayı yapıyor. Ahmet Hoca, provokasyondan çekinen Erman Hoca’yı bundan böyle koruması altına aldığını söyledi. Erman Hoca da “Sen beni nasıl koruyacaksın? Benim gittiğim yerlere sen gelemezsin” diye karşılık verdi. Buradan şu anlaşılıyor: Ahmet Hoca eşinden izin almadan evden dışarı çıkmıyor ya da çıkamıyor. Erman Hoca da istediği zaman evden çıkıyor, istediği zaman eve dönüyor. Toroğlu-Çakar Kabaresi tam gaz devam ediyor. Ancak ikisinin de egosu acayip şişik... Birbirlerine girmeden devre arasını getirirlerse büyük başarı. Emre Kongar ile Mehmet Barlas çatışması kulaklarına küpe olmalı. İkisi de dayılığı bırakıp biraz alttan almayı denemeli. Yoksa kabareleri stüdyoda değil, karakolda bitecek.

Para insanı bozuyor mu?

‘Türk Malı’ dizisinin setinde kavga çıkmış. Dizinin Erkan Kuzu’su Şafak Sezer ile eşi Abiye Kuzu karakterini canlandıran Binnur Kaya çekimler sırasında tartışmışlar. Şafak, Binnur’a “Defol git” diye bağırmaya başlamış. Ne yapacağını şaşıran ve ağlamaya başlayan Binnur da seti terk etmiş. Dizinin setinde daha önce de buna benzer tatsızlıkların yaşandığı, ancak daha sonra sorunların çözülüp tatlıya bağlandığı iddia ediliyor. Şafak ile Binnur’u mütevazı, ayakları yere basan, bulundukları yeri hazmetmiş kibar insanlar olarak tanıdık. Birlikte oynadıkları ve para kazandıkları bir dizinin başarısı için uğraşmalılar. Bindikleri dalı kesmek için değil. Aralarında ne geçti bilmiyorum. Bilmek de istemiyorum. Ama bu kavga olayı hoş değil. Karizmalarına yakışmıyor. ‘Para insanı bozuyor’ derler. Hiç beni bozacak kadar param olmadı. Böyle değiştirecekse de, hiç olmasın!

Doğa harikası Dalyan

Canım Türkiyem’in en güzel doğası, bence Muğla’nın Köyceğiz gölünü Akdeniz’e bağlayan Calbis nehrinin kıyısında, tarihi zenginlikleriyle süslü tatil cenneti Dalyan’da... Dünyaca ünlü caretta caretta kaplumbağları ve tertemiz kumsalı ve deniziyle İztuzu sahili Dalyan’da. 6 bin yıllık şifa kaynağı Sultaniye kaplıcası ve çamur banyoları Dalyan’da. Yeryüzünde eşi olmayan Kaunos antik şehri ve dağlara oyulmuş kral mezarları Dalyan’da. Dağlarındaki defne, zeytin ağaçları, yabani sarmaşıkları, kekik ve ada çayları, ovalarındaki narenciye, nar bahçeleri ve binlerce bitki türleriyle de tam bir doğa harikası. Her gittiğimde Dalyan’a yeniden aşık oluyorum. Her gittiğimde de çevrecilikleriyle tanınan Yücel ve Fulya Okutur çiftinin Dalyan Resort (dalyanresort.com) isimli güzel butik otellerinde kalıyorum. Yeşilliklerin içindeki otelin avlusundaki masmavi havuz, kral mezarlıklarına bakan muhteşem bir manzaraya sahip. Dalyan’dan dönünce radyoda “Bugün çevre için ne yapabilirim” diye bir sosyal sorumluluk kampanyası başlattım.
En değerli miras olan doğamıza sahip çıkalım!

Çöp saçan arabalar

Araçlarından sokağa çöp atan çevre katillerine deli oluyorum. Medeni ülkelerde en büyük cezayı bu kuş beyinlilere veriyorlar. Hem de can ve cep yakan cinsten para cezaları. Ama bizde ne oluyor? Ben daha aracından sokağa sigara izmariti ya da çöp attı diye birine ceza verildiğini görmedim. MOBESE kameralarından saçma park cezaları vermesini biliyorlar ama... Aracından çöp atan çevre katillerini hiç çekinmeden polise ihbar edin. O pisliği sizin evinizin içine dökseler nasıl tepki verirdiniz?

DİĞER YENİ YAZILAR