Canım Türkiyem’in Kurban Bayramı kutlu ve mutlu olsun

Haberin Devamı

HÜLYALI TAHMİN

Derbi maçları öncesi futbol topunu yolda görseler mayın diye karakola teslim edecek izlenimini veren ünlülere skor tahminlerini sormalarına sinir oluyorum. Hepsi tuttuğu takıma göre kafasından bir skor sallıyor. Geçen haftaki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde de aynı şey oldu. Artisti, şarkıcısı, mankeni, fotomodeli, sunucusu salladı durdu. Aralarından en mantıklısı ise Hülya Avşar’ın tahminiydi. Hülya Hanım 2-1 Fenerbahçe kazanır diye tahminde bulundu. Neden mi mantıklı? Hülya Hanım’ın eski eşi Kaya Çilingiroğlu Beşiktaşlı. Yeni sevgilisi Sadettin Saran Fenerbahçeli. Eski sevgilisi Tanju Çolak da Fenerbahçe’de oynamıştı. Denklemin içinde 2 Fenerli bir Beşiktaşlı olunca tahmin 2-1 oldu. Yani üçü de Beşiktaşlı olsa Hülya Hanım’ın tahmini doğru çıkacaktı.

*

YILDIZHAN KID


Yıllar önce “Karate Kid” diye bir film vardı. Başroldeki oyuncu artık büyüdü ve o çocuksu yüzü gitti kocaman adam oldu. Resmi nikahsız 3 eşinden 5 çocuğu olduğu geçenlerde ortaya çıkan ünlü türkücü İzzet Yıldızhan da ise durum tam tersi. Adam yıllar geçtikçe görüntü olarak çocuklaşmaya başladı. Kısa saçları öne taranmış, boynunda poşusu duvara yaslanmış posterini görünce gözlerime inanamadım. 40’lı yaşlardaki İzzet Bey, yeni haliyle taş çatlasa 16 gösteriyor.

Ben o 5 çocuğundan hık demiş babasının burnundan düşmüş birinin İzzet Yıldızhan’ın yerine o pozu verdiğinden şüphe ediyorum. Ya öyle ya da Yıldızhan Kid, Benjamin Button gibi tersine yaşlanıyor...

*

Ali’lerle Ömer’ler!


Bilmem fark ettiniz mi? Abisinin adı Ali olan bir dolu Ömer var. Yani ailede Ali isimli bir çocuk varsa ondan sonra gelen kardeşi erkek olursa adı belli: Ömer!

Gerçi Dinçkök’ler, Karacan’lar, Koç’larda en tanınmış Ali’lerle Ömer’ler var ama etrafta onlardan başka bir dolu tanınmamış Ali abi ile Ömer kardeş dolaşıyor. Bunun mantıklı bir açıklaması olabilir mi? Alfabetik sırayla mı veriliyor acaba? Yoksa dini bir nedeni mi var? Nihat Hatipoğlu’na sorsak bilir mi? Ali isminin Ömer’den fazla oluşunun nedeni ailede başka bir erkek çocuğun olmaması mı acaba? İşin kötüsü ben niye böyle lüzumsuz bir konuya kafa yoruyorum? Abin Ali’yse Ömer olmaktan başka bir şansın yokmuş gibi bir durum var ortada. Elin mecbur derler ya burada da sanki adın mecbur! O zaman üç erkek kardeş olursa isimleri sırasıyla Ali, Ömer ve Mecbur olmalı.

Yalan mı?

*

Kimler dinlenmez?


Başbakan Erdoğan, “Dinleme konusunda teknoloji o kadar ileri ki, art niyetli olsam, bana ait dinlemeleri ortadan kaldırırım” demiş. Demek ki canım Türkiyemde herkes herkesi dinleyebiliyor. Ancak art niyet, teknoloji bir yana çeşitli nedenlerden dolayı bazı ünlülerimizi dinlemek mümkün değil.

*

İŞTE KİMLER DİNLENMEZ TOP 20


ARDA TURAN: Milli futbolcumuzda domuz gribi (!) şüphesi var. Bulaşabilir.

AHMET HAKAN: Twitter mesajları yazmaktan konuşacak zamanı kalmadı.

HAŞMET BABAOĞLU: Sonu gelmeyen cümleler ve monoton ses tonuyla uyutur.

ECE ERKEN: Ciyak ciyak sesi kulakta parazit yapabilir.

HAYDAR DÜMEN: Absürd benzetmeleriyle insanı cinsellikten soğutabilir.

EMİNE BEDER: Mutfak muhabbeti. Sabaha kadar dinleseniz ne yazar?

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK: Asabi. Dinleyeni dinlediğine bin pişman eder.

ÇELİK: Dinlerken ambale olup başınıza huni takmak isteyebilirsiniz.

AHMET ÇAKAR: Ekranda reyting için bombalayanlardan. Bedavaya konuşmaz.

SEDA SAYAN: Önceden hazırlanmış senaryo gereği konuşmadığı ne malum?

GÜLBEN ERGEN: Bir bağış veya yardım yapacak durumunuz yoksa moraliniz bozulabilir.

ALİ POYRAZOĞLU: GSM reklamında sesini duymaktan hâlâ bıkmadınız mı?

PETEK DİNÇÖZ: Can Tanıyar’dan tokat yemek istemiyorsanız tavsiye etmem.

ŞAHAN GÖKBAKAR: Recep İvedik dışında ne ilginç, ne komik. O da artık baydı.

GALATASARAYLI SERVET: Kulağınıza sümkürülme riskiyle karşı karşıyasınız.

ORHAN GENCEBAY: Sevim Emre’den izinsiz asla konuşamaz.

MÜSLÜM GÜRSES: Muhterem Nur’dan habersiz gıkı çıkmaz.

CEM UZAN: Siz onu dinlediğinizi sanırsınız ama aslında o sizi dinliyordur.

TAMER KARADAĞLI: Sürekli dublaj sesiyle konuştuğundan içinize kasvet çöker.

TÜLİN ŞAHİN: Sevgili Tülin o kadar hızlı konuşur ki başınız fırıldak gibi döner.

DİĞER YENİ YAZILAR