Bedelsiz Yalın

Canım Türkiyem

Haberin Devamı

Henüz askerliğini yapmamış şarkıcılar arasında olan popçu Yalın, önümüzdeki hafta çıkması beklenen bedelli askerlik yasası konusunda ‘’Bu konuda bir bilgim yok. Ben zaten Londra’da yaşıyorum, ara sıra geliyorum’’ demiş. Yalın’ı severim. İyi, hoş tatlı çocuktur. Yüzü gibi içinin de temiz olduğundan şüphem yok. Ama bedelli askerlik konusundan haberi olmamasına şaşırdım. Ne kadar yurt dışında yaşarsan yaşa ekmek paranı kendi ülkende kazanıyorsan memlekette olup bitenlerden haberin olacak. Bunun mazereti yok. Hele seni ilgilendiren bir konuysa o zaman hiç mazereti yok. Yurt dışında yaşayan ve para kazananlar kısa dönem askerlik yapıyor. Yalın’ın kendini bu kategoride görüp görmediğini bilemem ama her şeyden bu kadar bihaber olması veya öyle davranması onun kadar düzgün ve akıllı bir gence yakışmıyor. İşte o zaman ‘Bedelsiz Yalın’ gibi bir durum ortaya çıkıyor. Ne demekse???

Horlayanı dürten robot

Japonlar yeni bir robot yapmışlar. Kutup ayısı şeklindeymiş. İçindeki mikrofon ve sensörlerle kişinin kanındaki oksijen düzeyini ölçerek ‘pençesiyle’ insanın başını gıdıklıyormuş. Tokyo’nun Waseda Üniversitesi’nde geliştirilen robot birçok insanın hayatını kabusa çeviren horlama sorununu çözmek amacıyla yapılmış. ‘Horlayan kocayı dürten robot’ diye tanımlanan robota ‘Derin Uyku’ ismini vermişler.
Sizi bilmem ama ben yanımda bu robotla yatacağıma sabaha kadar horlarım daha iyi. Bir kere kutup ayısını andırıyorsa heyula gibidir. Gece yarısı uyandığında yanında görse insanın ödü kopar. Sonra horlayan kişinin kafasını dürteyim derken ya gözünü çıkartırsa? Bu işin bir garantisi yok. Sonuçta robot programladığını uygular. Ya o programda bir arıza çıkarsa? Gel de kutup ayısına benzeyen robota derdini anlat. Sonra biz Türkler kıskanç erkekleriz. Horlamaya son verecek diye eşimizle yattığımız yatağa ne idüğü belirsiz bir şeyi almayız. Neme lazım. Dürtmesinler bizi. Horul horul uyumak varken
robot ne yapacak diye düşünüp kabuslar görmek için insanın gerçekten aklından zoru olması gerek.

İnşallah maşallah şov

Adnan Hoca olarak tanınan dini cemaat lideri araştırmacı yazar Adnan Oktar, kendi adına bir televizyonda program yapıyor. Harun Yahya TV adını verdiği kanalda genelde genç ve güzel, yerli, yabancı bayanlarla sohbet ediyor. Karşılıklı iltifatlardan geçilmiyor. Bu arada söyleşide iki kelimeden biri ya ‘inşallah’ ya ‘maşallah’. Arada bir ‘elhamdüllah’ da diyorlar. ‘Fesupanallah" dedikleri de oluyor. Ama en çok ve devamlı olarak ‘inşallah’ ve ‘maşallah." Sadece Adnan Hoca değil programda ona eşlik eden kızcağız da papağan gibi habire aynı şeyi tekrarlıyor. Hoca ne zaman inşallah veya maşallah derse o da hemen akabinde lafın sonuna eko gibi bir tane yapıştırıyor. Aslında hiç de fena olmuyor. Kavga ve hakaretlerin kol gezdiği, seviyesiz tartışmalar, aşağılayıcı suçlamalarla kirlenen ekrana biraz iyilik ve güzellik geliyor. Her defasında dünya güzeli bir konuk. İnşallahlar, maşallahlar... Hoşuna gidiyorsa ‘eyvallah’ hoşuna gitmiyorsa ‘illalalah’. Tamam mı? Evelallah!

Yaşamayan en seksi erkekler top ten

People dergisi, geleneksel anketinde Amerikalı ünlü oyuncu Bradley Cooper’ı ‘Yaşayan En Seksi Erkek’ seçmiş. Daha önce George Clooney, Brad Pitt, Johnny Depp,Hugh Jackson ve Ryan Reynolds da aynı dergi tarafından ‘Yaşayan En Seksi Erkek’ seçilmişti. Yaşamayan en seksi erkek kim acaba?
River Phoenix: Efsanevi yakışıklılardan aktör James Dean’i andıran havasıyla genç kızların yüreklerini hoplatan Amerikalı oyuncu uyuşturucu illetinden kendini kurtaramadığı için daha 29 yaşındayken aramızdan ayrıldı. ‘Stand By Me’ ve ‘My Own Private Idaho’ filmleriyle ismini duyuran River Phoenix, üne kavuşana dek zor günler geçirdi. 6 yaşındayken kız kardeşi Rain ile sokaklarda gitar çalarak para toplamak zorunda kaldı. ’Walk The Line’ filmiyle Altın Küre ödülü kazanan ve 2 yıl önce sinemayı bırakıp hip-hop şarkıcısı olmaya karar veren ünlü aktör Joaquin Phoenix’in abisi olan River, ‘Yaşamayan En Seksi Erkek’ listesinin güçlü adaylarından.
Patrick Swayze: Amerikalı ünlü aktör ‘Ghost’ ve ‘Dirty Dancing’ gibi filmlerdeki başarısıyla beyaz perdenin unutulmazları arasına girmeyi başardı. Aynı zamanda bale okulu mezunu iyi bir dansçı olan Patrick Swayze 57 yaşında kansere yenik düştü.
Christopher Reeves: Süpermen filmleriyle tanınan Amerikalı aktör 40 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu tekerlekli iskemleye ve solunum cihazlarına bağlı olarak yaşamak zorunda kaldı..
Tony Curtis: Geçtiğimiz yıl 85 yaşındayken hayata gözlerini yuman Macar asıllı Amerikalı aktör ve ressam ‘Spartacus’ ve ‘Some Like It Hot’ filmleriyle zirveye tırmandı. Son nefesine kadar hep güzel kadınlarla birlikte oldu. Oyuncu Janet Leigh’in eski eşi ve Jamie Lee Curtis’in babasıydı.
Paul Newman: 83 yaşında arkasında 300 milyon dolarlık bir servet bırakarak hayata veda eden Oskar ödüllü ünlü aktör etkileyici derin deniz mavisi gözleri ve bakışlarıyla son derece karizmatik bir erkekti.
Clark Gable: Oskar ödüllü oyuncu, Vivian Leigh ile başrollerini paylaştığı ‘Rüzgar Gibi Geçti’ filmiyle Hollywood’un efsaneleri arasına giren ünlü aktör maço yakışıklılardandı.
Rock Hudson: 59 yaşında AIDS hastalığından ölen romantik filmlerin vazgeçilmez jönü çok yakışıklıydı. Doris Day ile beyazperdede harika bir çift oluşturmuşlardı. Eşcinsel olduğunun ortaya çıkması özellikle kadın hayranlarını şoke etti.
Jim Morrison: Genç yaşta uyuşturucu bağımlılığı yüzünden hayatını kaybeden The Doors grubunun uzun boylu ‘cool’ solisti sesi ve fiziğiyle genç kızların sevgilisi haline gelmişti.
Heath Ledger:
New York’ta bir otel odasında ölü bulunan 29 yaşındaki Avustralyalı genç aktör hayatını kaybettiği yıl, ‘Joker’ karakterini canlandırdığı ‘The Dark Night’ filmiyle ‘En İyi Yardımcı Aktör’ dalında Oskar ödülünü kazanmıştı. Eşcinsel bir kovboyu oynadığı ‘Brokeback Mountain’ filmi de çok ses getirmişti. Kariyerinin doruğunda ve en verimli çağında şanssız bir şekilde hayata veda eden yakışıklı aktör sinema dünyası için büyük bir kayıp oldu.
Elvis Presley: Pop müziğin gerçek kralı ölmedi hâlâ yaşıyor. Las Vegas’da her yerde onun bir taklidi var. Kiliselerde nikah kıyılırken gelip şarkı söylüyorlar. Elvis gerçekten çok farklı ve buğulu bakışları, açık renk gözleriyle inanılmaz çekici bir erkekti.

DİĞER YENİ YAZILAR