Azgın tilki

Azgın tilki yakayı ele verdi

Haberin Devamı

Azgın tilki

Bir, iki, üçler yaşasın Türkler...
Dört, beş, altı Polonya battı...
Yedi, sekiz, dokuz Ruslar domuz...
On, on bir, on iki İtalya tilki...
On üç, on dört, on beş Danimarka kardeş...
Küçükken oyun oynarken ebeyi belirlemek için aramızda böyle sayardık. Aradan zaman geçince durum değişti. Polonya, kendini kurtardı. Rusların domuzluğu geçti. Danimarka’nın kardeşliği kalmadı. İtalyanların da tilkiliği bitti. Kurnaz geçinen İtalyanlar artık eskisi gibi tilki değil. Örnek mi istiyorsunuz? İşte size başbakanları Berlusconi. Küçük yaşta kızlarla beraber olmaktan 15 yıla kadar hapsi istenen Berlusconi, 17 yaşında Fas asıllı Ruby isimli bir dansçı kızı susturmak için 5 milyon Euro vermeyi kabul etmiş. Çok zor durumda olduğunu ve susarsa kızı altına boğacağını söylemiş. Bu da gösteriyor ki İtalyanların artık tilkilikle uzaktan yakından bir ilgileri kalmamış.
Tilki, zamparalık yaparken böyle enayi gibi yakayı ele vermez. Koskoca başbakan makamının forsunu kullanamamış ve bir göçmen kızın tuzağına düşmüş. Kız deli rolü yapıp para istemiş, Sinyor Berlusconi de kabul etmiş. Böyle tilkilik mi olur? Tilki dediğin saman altından su yürütür, karda yürürken izini belli etmez. Kurtlar kocayınca köpeklere maskara olurlar derler. Acaba tilkiler yaşlanınca Berlusconi gibi şapşallaşıyor mu? Azgın tilki sendromlu Berlusconi, suçlu bulunur da kodese girerse ilerlemiş yaşında kendisi de cinsel bir tacize maruz kalabilir. Kimse kusura bakmasın ama Berlusconi’ye acıyamacağım. Tilkilik bitti, ayvayı yedi. İşin özeti bu!

İçki yasağı var mı?

Ak Parti hükümetinin olur olmaz yere içki yasağı koyması ve alkollü içeceklerin vergilerini yüksek tutması sanıldığı ya da basından yansıtıldığı kadar korkunç bir olay değil. Bence doğru yapıyorlar. Çünkü biz içki içmesini bilmiyoruz. Dozunu kaçırmakta üstümüze yok. İçince sapıtmak ve etrafımıza zarar vemek ‘hobi’miz oldu. Alkol aldıktan sonra “Ben içkiliyken daha iyi araba kullanırım” diyen bir milletiz. Spor karşılaşmalarının öncesi ve sonrası alınan alkol, döner bıçaklarıyla sokak kavgalarına az mı neden oldu? Kafayı çekip laf olsun diye atılan kurşunlar kimbilir kaç masum insanın hayatına mal oldu? İçince insan değişiyor ve kadın, erkek, genç, yaşlı, ben henüz ‘kötüye’ değil de ‘iyiye’ değişenini görmedim. İnsanın yüzü, bakışı, konuşması, davranışları alkol alınca “amorf” oluyor. İçkiye “hayır” diyen yok. Sadece içeceksen “sorumlu iç” ve “sorumlu davran” diyorlar. Yaşı tutmayanlara alkol servisi yapan müesseselere en ağır cezaların verilmesi gerektiğine inanıyorum. Sigara yasağına da önce bozulmuştuk. Bakın ne güzel alıştık. Artık restoranlarda dumansız yemek yiyebiliyor, iş yerimizde rahat nefes alabiliyoruz. Alkol satışını kontrol altında tutmak ve zorlaştırmak içki içmeye ‘yasak’ getirmek olmuyor. Bugün böyle başlarlar yarın tümünü yasaklarlar düşüncesine de katılmıyorum. Burası Türkiye! Yarın ne olacağını kimse bilemez. Bildiğim tek şey insanlarımız bu sözüm ona içki yasağının zararından çok yararını görecekler. Daha az içecek ve daha dikkatli olmaya başlayacaklar. Yasak böyle olacaksa varsın olsun.

Zayıflama hapı

ABD’de yakında şişmanlığı önleyecek bir ilaç piyasaya sürülecekmiş. Bir ilaç firması ayda 4 kilo verdirecek ve hiçbir yan etkisi olmayan bir zayıflama ilacı geliştirdiğini müjdelemiş. Cinsel gücü artıran ilaçlardan daha çok ilgi çekeceği bir gerçek. Çünkü herkesin seks yapması için ilaç alması gerekmiyor ama herkes kilo vermek istiyor. Üstelik oturduğun yerde. Bundan iyisi can sağlığı. Artık liposuction yaptırmaya, vücuttan yağ aldırmaya gerek yok. Spor salonunda bir tabak yemekle hemen geri alacağın birkaç kaloriyi vermek için saatlerce deli gibi tepinip ter dökmeye paydos.
Ye kebapları, dolmaları, pilavları, börekleri, tatlıları, kadayıfları. Al hapı ver kiloları. İşin komiği kimse hap alarak zayıfladığını kabul etmeyecek. Tıpkı ilaç alarak cinsel gücünü artırdığını kabul etmediği gibi. “Normal yoldan mı zayıfladı yoksa hap alarak mı?” diye polemikler olacak. “Sibel Can yine hapla zayıfladı” veya “Metin Akpınar göbeğini hapla eritti” şeklinde başlıklar bekliyorum. Acaba kaç kutu hapı birden yutsan tamamen yok olursun onu merak ediyorum.

Twitcem’ler

* Bir pizza zinciri Burcu Esmersoy’u reklamlarında kullanacakmış. Onu gören de pizza yiyen zayıf kalıyor sanacak.
* Gülben Ergen ve eşi ancak çocuklarının doğum günü olduğunda bir araya geliyorsa, evlilik yıldönümü için buluşmaları uzak bir ihtimal gibi gözüküyor.
* İngiliz yazar Powell’a göre, vatandaşı Burton’un, “Melankolinin Anatomisi” dünyanın en “sıkıcı” kitabıymış. Adam Türk Kiremitçi’yi okumamış herhalde!
* Volkan Konak, adambaşı 100 lira zammı beğenmeyen orkestrasının işine son vermiş. Beğenmezler tabii. Volkan Bey sağolsun maaştan çok yardım dağıtıyor!
* Seyrantepe’de ilk maç golsüz bitmiş olabilir. Ama tarih kitapları Adnan Polat’ın açılış gecesi kendi kalesine attığı golü yazacak.
* 166 milyon kutu hayali ilaç varmış. Peki reçetesiz ilaç vermeyen eczane mi var?
* Bir kadın 8 gün damarında kalan iğneyle yaşamış. Ne olacak yani? 365 gün kanında gezen alkolle yaşayanlar var.
* Aşka saygım sonsuz ama Ata Demirer’in aşkı bana nedense en az Ata’nın cüssesi kadar iri bir balon haber gibi geliyor.
* Cemil Çiçek “Bu Twitter cıvıtır” demiş. Kısmen doğru. Cıvıtan Twitter’a giriyor.
* “Burası Tayyiban cumhuriyeti değil”
diyen MHP’li Oktay Vural, Türkiye’de mi yaşıyor?
* Geçen hafta Haluk evden ayrılıyordu, bu hafta Meltem ona sürpriz doğum günü partisi yaptı. “Çocuklar Duymasın” dedikleri dizinin senaryosu mu oluyor acaba ?
* Bir “ucube” modası başladı aldı başını gidiyor. ‘Gudubet’ sırada bekliyor olmalı.

Protesto eylemine cezalar (Top Ten)

1- Pasaportları ellerinden alınsın ki yurt dışında aynı şeyi yapmasınlar.
2- Bir devlet kurumu olan TRT izlemeleri ve dinlemeleri yasaklansın.
3- Bir devlet kurumu olan THY uçaklarına alınmasınlar.
4- Protesto Eylem Vergisi (PEV) adında yeni bir vergi ödemek zorunda bırakılsınlar.
5- Askerliğini yapmayanlar derhal, yapanlar tekrar uzun dönem askere alınsın.
6- Kara tahtaya tebeşirle 50 bin defa "Bir daha protesto eylemi yapmayacağım" diye yazsınlar.
7- Twitter ve Facebook hesapları kapatılsın.
8- TOKİ inşaatlarında asgari ücretle amelelik yapsınlar.
9- Bir devlet kurumu olan BBDK banka hesaplarına el koysun.
10- Islık çalmamaları ve yuhalamamaları için dudakları Japon yapıştırıcıyla kapatılsın.

DİĞER YENİ YAZILAR