Asıl Umrelikler

Canım Türkiyem’de Ramazan dolayısıyla “münasip” konu sıkıntısı çeken köşe yazarlarımızdan Ahmet Hakan’ın başlattığı bir “umre” tartışması yaşanıyor

Haberin Devamı

Her kafadan bir ses çıkıyor. Umre’ye gitmek bir olay haline getiriliyor.
Umre üzerinden itibar arayanlar, iktidar partisine şirin gözükmeye çalışanlar, ünlü sosyetik ve de “Turistik Umreci” Nadire İçkale’nin grubuna katılmak için yarışanlar, inançları gereği umreye gitmek isteyenlerin önüne geçmiş vaziyette. İşte Umre’ye gidip, mideleri doluncaya kadar Zem-Zem suyu içerek
şifa bulması gereken “asıl Umrelikler”:


AYŞE ARMAN HINCAL ULUÇ
Eli coplu, yüksek topuklu, burunları açık ve bilekten bağlı ayakkabılı “tutkulu dominant polis” havalarındaki Ayşe Hanım ile gözleri bağlı, elleri kelepçeli, çorapsız ayaklarında bağcıklı mokasenleri olan “tutuklu dazlak” Hıncal Hoca’nın umreye bence bu aralar birlikte gitmelerinde yarar var. Tabii vize alabilirlerse!


DEFNE SAMYELİ EREN TALU
Eren Talu’nun, “Seyrantepe” projesi çökünce icralık oldu. Bu durum Defne Hanım’ın huzurunu kaçırdı. Evlilikleri sarsıldı. Oysa Defne Hanım, son zamanlarda AK Parti’ye üye olmuş ve “True First Lady” Emine Erdoğan’a yakınlaşmıştı. Hatta gelecek seçimlerde milletvekili adayı olacağı konuşuluyordu. Derken işler ters gitmeye başladı. Güven tazelemek için umreye gitmelerinin tam zamanı.


SİBEL CAN SULHİ AKSÜT
Miami dönüşü evinde kocası Sulhi Bey’in “şok edici” görüntüsüyle karşılaştığını iddia eden ve bu nedenden dolayı boşanma davası açan Sibel Hanım, kendisini şok eden sırrı “mezara kadar” götüreceğini söyledi. Allah uzun ömür versin. Sibel Hanım daha çok genç. Biz o kadar bekleyemeyiz. Sonra aramızda meraktan ölenler olur. En iyisi o sırrı mezara kadar değil umreye kadar götürsün. Dönüşünde de ne olduğunu açıklasın. Hepimiz rahat bir nefes alalım. Çektiğimiz çile bize yeter!


EDA TAŞPINAR NURETTİN HASMAN
Eski “İkoncan”, yeni “Sörfcan” Eda Taşpınar ile ağlaya zırlaya ayrılmalarından sonra arkasından bir dolu laf eden sosyetik sevgilisi Nurettin Hasman, veya yeni lakabıyla “İffetcan” için umreye gitmek ideal olur. Nurettin Bey, ava gidecekmiş. Ne işi var avda? Zaten alttan, üstten vurabileceği kadar vurdu. Daha doymadı mı? umreye gitsin kendine gelsin. Acayip dağılmış! Eda Hanım’ın da üç gün tanıdığı biriyle apar topar yangından mal kaçırıyormuş gibi evlenmeden önce umreye bir uğraması iyi olur. Aşkın gözü kör olabilir ama bu devirde aşk nereye kadar gider yani? Umreye kadar dostlar umreye kadar!


İVEDİK KAZIK
“Recep İvedik” furyasının yaratıcıları komedyen oyuncu Şahan ve yönetmen kardeşi Togan Gökbakar, son model spor arabalarıyla İstinye Park girişindeki bagajlarını kontrol etmek isteyen güvenlik görevlilerine zor anlar yaşatmışlar. “Sıkıysa gelin açın!” türünde ham ve şımarık havalar atmışlar. Oysa güvenlik görevlileri bunların araçlarını baştan aşağı arasa yeridir. “Recep İvedik” diye mide bulandırıcı bir tiplemeyi sinemada bize üst üste iki kez kazıkladılar. Aynı gazın etkisiyle reklamlardan parsayı topladılar. İstinye Park’a kazık sokmak ise asla olmaz. Oradaki dükkanlar o kadar kazık ki, başka kazığa hiç yer kalmamış!


SABA’NIN BALIKLARI
Ekranların “Bayan Kahkaha”sı ve transfer kraliçesi Saba Tümer aşk acısından son olarak Boğaz’da balık saydığını açıklamış.
Hangi balıkları saymış acaba ?
Karadakileri herhalde.
Boğaz’da çöplerden geçilmiyor.
Bazı yerlerde suyun içinden vazgeçtim üstü bile gözükmüyor.


DOKUNMATİK SPORLAR
“Sörfcan” sevgililer Eda Taşpınar ile sörf hocası Bora Kozanoğlu’nun gündeme bomba gibi düşen yıldırım aşklarından sonra hangi sporların öğretmen öğrenci olarak başlayan ilişkiyi çok daha kolay aşka döndürebileceğini düşündünüz mü?
1) Su Sporları: Yüzme, kano, jet-ski, yelken, sörf, su kayağı, hem çıplaklık hem tensel temas var. Televizyon dizilerindeki gibi arada duyguları frenleyici yastık mastık yok. Suyun içinde birlikte yuvarlanmalar da cabası.
2) Tenis/ Golf: Su sporları kadar olmasa da raket veya sopanın tutumunu ve kullanımı öğretirken ciddi bir yakınlaşma söz konusu.
3) Jimnastik: Ritmik, artistik. Aletlisi de var, aletsizi de! Daha ne olsun?
4) Güreş: Spor yaparken daha fazla kurallara uygun yakınlaşmak mümkün değil. Hem yağlısı var hem de Sumo’cular gibi donlusu. Üstelik serbesti de!
5) Dövüş sporları: Tekvando, kick-boks, kung fu, karate, aikido, judo. Bu sporları yaparken habire garip sesler çıkartıp bacaklarınızı kaldırıyorsunuz. Müsabakalarda değil ama öğretim sırasında ilginç pozisyonlar olabilir. En umutsuzu da Eskrim. Tepeden tırnağa giyinip kafana arı kovanına girdiğinde takılan önü süzgeç delikli kaskın benzerini geçiriyorsun. Yani hiç şansın yok!


DİĞER YENİ YAZILAR