Ankırmenler

Ankırmenlerin işi zor, hepsine sonsuz başarılar diliyorum...

Haberin Devamı

Televizyondaki ana haber bülteni sunucularına ‘anchorman’ ya da Türkçe yazılımıyla ‘ankırmen’ deniliyor. Sunucuların çoğu erkek olduğu için ‘man’ ya da ‘men’ takısı kelimeye uyuyor. Bizde üç baba ankırmen var. Uğur Dündar, M. Ali Birand ve Ali Kırca. Üçü de birbirinden başarılı. Üçü de birbirinden değerli. Mesleklerinde zirveye ulaşmış, ödül üstüne ödül almış, deneyimli ve birikimli isimler. Son günlerde dikkat ettim Uğur Dündar, sunduğu haberlere şaşkın bir ifadeyle tepki veriyor. Aslında hiç haksız değil. Dünyada o kadar garip şeyler oluyor ki şaşmamak imkansız. Uğur Bey de içi dışı bir yapıya sahip olduğundan, verdiği habere bazen kendi şaşırıyor. M. Ali Birand ise şüpheci. Örneğin generaller ile ilgili uzun süren bir toplantı haberine şüpheyle bakıyor. O da şüphelenmekte haklı.
Öyle haberler duyuyoruz ki insan ister istemez haberin içeriği hakkında şüphe içine düşüyor ve bir komplo teorisi üretmeye başlıyor. Kıdemli ankırmen Ali Kırca ise ne şaşkın, ne şüpheci. O küskün! Ali Bey’in haber sunumunda neden bilmiyorum sanki hepimize küsmüş, darılmış gibi bir hali var. Onu gocunduran nedir gerçekten merak ediyorum. Bilmeden onu kırdıysak tüm izleyiciler adına kendisinden özür dilemek istiyorum ki yine eski neşesi ve canlılığına kavuşsun. Bir de Cem Öğretir adlı sempatik bir ankırmenimiz var. Soyadı gibi öğreterek konuşuyor.
Elinde kalem tane tane konuşarak haberi sunmaktan çok kişiye özel anlatıyor. Sanki odanın içinde karşınızda oturmuş sizinle sohbet ediyor. Ben en çok dünya güzeli ‘ankırwoman’ Defne Samyeli’yi özledim. Güzel yüzü ve akıcı konuşmasıyla ana haber bülteni sunucusu olarak ekrana çok yakışıyordu. Diğer bir hanım sunucu Ece Üner. Oturmasını, kalkmasını uzun ve güzel bacaklarını ön plana çıkarmak üzere ayarlıyor. Dudakları kalın ve güzel ama konuşurken hafiften birbirlerine dolanıyor.
Başarılı sunuculardan Cüneyt Özdemir’in sinsi bir tarzı var. Sorularını çaktırmadan sorup konuklarını kontrpiyede bırakmayı çok seviyor. Can Dündar’ın sunum tarzı son derece samimi. Konuşması tereddütlü. Ankırmenlerin işi zor. Hepsine kolay gelsin diyor ve sonsuz başarılar diliyorum.

Yaban domuzu

Bodrum, Gümbet’te şehre inen bir yaban domuzu insanlara ve otomobillere saldırmış. Saldırır tabii. Ben de ormanda yaşayıp yiyecek bulamasam, ben de şehre indiğimde deli gibi etrafa saldırırım. Üç otomobile zarar veren domuz daha sonra ormanlık alana dönmüş. Yine uslu domuzmuş. Ben onun yerinde olsam otomobillerden birini alır ormana öyle dönerdim. Ancak Bodrum’daki domuzda biraz akıl, fikir olsa şehre yaz mevsiminin ortasında inerdi. Temmuz, Ağustos gibi. Hem Gümbet’teki İngiliz turistleri de görmüş olurdu. Onlar domuz sever. Her sabah kahvaltıda beykınlı yumurta yerler. Bizim yaban domuzu bunu bilse, ezelden beri ecdadlarını kesip yiyorlar diye intikam için İngilizlere çok haşin ve gaddar bir şekilde saldırırdı. Ama bizim geri zekalı domuz Bodrum’da in cin top oynarken Gümbet’e inmiş. Allah’tan cep telefonlarında kameralar var. Domuzu gören sivri zekalı biri onun yakından fotoğrafını çekmek istemiş de, bizim domuz saldıracak birini bulmuş. Yoksa avucunu yalardı. Oysa yazları yayalar, bisikletliler, motosikletliler, üstü açık cipler, neler var neler. Hatta bir de Türkbükü taraflarına gitmeyi akıl etse domuzun kısmeti kimbilir nasıl açılırdı? Televizyonda bu haberi izlediğimde otomobili saldırıdan zarar görmüş bir yaya vatandaş herhalde hesap sormak için nefes nefese domuzun peşinden koşuyordu. Yakalasa ne yapacaktı merak ettim. Yaka paça karakola mı götürecekti acaba?

İyi de...

* Galatasaray’ın başarısız başkanı Adnan Polat “Biz ne yaptığımızı biliyoruz” demiş. İyi de biz bilmiyoruz!

* MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Wikileaks skandalıyla ilgili “Belgeleri iç politika yapmayız” demiş. İyi de zaten içte politika filan yapmıyorlar ki...

* Pilatesçi Ebru Şallı yeni bebeğini hesapta olmadan doğurmuş. İyi de bu işlerde ne zaman evdeki hesap çarşıya uydu ki?

* Ezeli rakibi Barcelona karşısında hezimete uğrayan Real Madrid’in kibiriyle ünlü teknik direktörü Jose Mourinho “5 gol yedikten sonra ağlayamazsınız” demiş. İyi de ilk 4 golde aklı neredeymiş?

* Wikileaks’de yayınlanan diplomatik kriptolar dünyayı karıştırmaya devam ediyor. İyi de Süpermen’i bile güçsüz bırakan kriptonitler dünyaya gelirse ortalık n’olacak?

* Hollywood’un ünlü yıldızı Angelina Jolie çocuklarının dadılarını kendisinden fazla sevmelerini kıskanıyormuş. İyi de evin içinde kocası Brad Pitt dururken çocuklarını dadıdan kıskanmanın ne manası var?

DİĞER YENİ YAZILAR