Gazete Vatan Logo

YouTube'dan 'video izlemeye üşenenler' için yeni özellik

Google'ın "Made by YouTube" etkinliğinden bir hafta kadar geçmişken, şirket platformun konuşmaya dayalı YZ sohbet robotunu sunmaya başladı.

YouTube'dan 'video izlemeye üşenenler' için yeni özellik

"Ask/Sor" tuşu olarak adlandırılan bu yeni üretici YZ özelliği şimdilik sadece Android üzerindeki YouTube Premium üyelerine sunuluyor.

İlk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında tanıtılan "Ask/Sor" tuşu, sadece mobilde sunulan ve kullanıcılara izledikleri video ile etkileşime geçmenin yepyeni bir yolunu sağlayan bir araçtı.

YouTube'un X üzerinde paylaştığı demo videosunda YZ sizin için bir yemek tarifi videosundan malzeme listesini çıkarabiliyor ya da bir müzik videosuyla ilgili daha fazla bilgi sunabiliyordu.

YouTube'un "yapay zekâya sor" özelliği nerede?

YouTube'un bu yeni YZ özelliğini denemek için sabırsızlananlarra kötü bir haberimiz var: Bu şimdilik her videoda kullanılabilir durumda değil.

YouTube'un destek sayfasına göre, "Ask" tuşu sadece "belirli İngilizce videolarda" çalışıyor. Bunun anlamı, platformdaki yaklaşık 3,9 milyar videodan sadece yüzde 28'inde söz konusu tuş var. Kısaca, bu videoları bulmada size kolay gelsin.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ