Terör örgütü seçim öncesi gençleri kullanacak
Terör örgütü PKK, gençleri kullanarak artırmayı planladığı eylemleriyle seçim öncesi bölgede tansiyonu yükseltmeyi amaçlıyor.
Alınan bilgiye göre, PKK, şehirlerde gençlik yapılanması YDG-H'yi kullanarak eylemlerini artıracak.
Örgütün, istihbarat raporlarına da yansıyan kanlı eylem planına göre, YDG-H militanları, dağ kadrosundan gelen teröristlerce bombalı barikat ve hendeklerde çatışmaya zorlanacak, iki ateş arasında bırakılacak.
Terör örgütü buralarda yaşanacak ölümleri, "sivil ölüm" veya "çocuk ölümü" olarak göstererek propagandaya dönüştürecek. Özellikle sosyal medya üzerinden etkin şekilde yürütülmesi planlanan propagandayla bölgede tansiyonun yükseltilmesi ve Türkiye'nin uluslararası arenada zor durumda bırakılması hedefleniyor.
Aileler terör örgütünün hedefinde
Öte yandan çatışmaya ve haraç vermeye zorlanan birçok ailenin, yaşadıkları şehirlerden göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Göçten rahatsızlık duyan terör örgütü ve gençlik yapılanması, çatışma bölgesinden ayrılanların yeniden evlerine dönemeyeceklerini ilan ederek, halkı tehdit ediyor.
Emniyet raporlarına göre, Diyarbakır'ın Sur, Silvan ve Şemdinli'nin Cizre, Lice ilçelerinden binlerce aile, çatışma ortamından kaçarak şehir merkezlerine göç etti. Lice'den göç edenlerin sayısı 10 bini aşarken, Sur'dan 2 ayda 6 bin kişi taşındı. Göç eden veya çocuklarını terörden uzaklaştırmak isteyen aileler ise örgütün hedefi haline geldi.
Sempati kazanmaya çalıştılar
PKK'nın gençlik yapılanması olarak nitelendirilen YDG-H, ilk olarak Cizre'de 25 Haziran 2013'te gerçekleştirdikleri sözde "diploma töreni" ile gündeme geldi.
İlk etapta uyuşturucuya, kumar oynatan kahvehanelere ve fuhuşa karşı eylemler yapan PKK'nın gençlik yapılanması, bu yerlere baskınlar düzenleyip görüntüleri sosyal medyada yayımlayarak sempati kazanmayı ve halkın tepkisini azaltmayı amaçladı. Böylece 10 Temmuz 2013'ten sonra Yüksekova, Lice, Silvan gibi ilçelerle Diyarbakır, Mardin ve Van gibi büyükşehirlerin varoşlarında, herbiri birer sözde "PKK şehidi" ismi taşıyan timlerle sahaya çıkmaya başladı.
Kobani olayları sırasında ise silahlı olarak faaliyet gösteren bu yapılanma, 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı eyleme imza attı. Onlarca iş yerini ateşe verip sokaklarda "asayiş birimleri" adı altında yol kesmeye başlayan yapılanma üyeleri, haraç vermeyi reddeden esnafın iş yerlerine molotoflu saldırılar düzenledi.
Yaş aralıkları 15-25 arasında
İstihbarat raporlarına göre, terör örgütü PKK, sözde "öz yönetim" ilan ettiği il ve ilçelerde hendekler kazıp, siperler oluşturdu, bunları tuzaklayarak, sahayı gençlik yapılanmasına bıraktı. Buralarda uzun namlulu silahlar ve roketlerle güvenlik güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştirildi.
Bazı bölgelerde güvenlik güçleriyle çatışan YDG-H'lilerin 15-25 yaş aralığında olduğu tespit edildi. Bu çatışmalarda öldürülen YDG-H üyeleri de, PKK ve medyası tarafından "Siviller katlediliyor" başlıklarıyla servis edildi.
Sokağa çıkma yasağı ilan edilen birçok bölgede terör eylemlerine imza atan YDG-H, sözde "Devrimci Halk Savaşı"nın baş aktörü olarak sunulmaya çalışılıyor.