Gazete Vatan Logo

TEOG kahramanları

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde okul çıkışında ve yaz tatilinde babasının kahvehanesinde garsonluk yapan Özge Topal, TEOG sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak birinciler arasında yer almayı başardı.

TEOG kahramanları

Askıcı Özge zirve yaptı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde okul çıkışında ve yaz tatilinde babasının kahvehanesinde garsonluk yapan Özge Topal, TEOG sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak birinciler arasında yer almayı başardı. Temel Mahallesi’nde yaşayan ve taşımalı eğitim kapsamında mahallesinden 5 kilometre uzaklıktaki Seki Ortaokuluna giden Özge Topal (14), ilk sınavda da 120 sorunun 116’sına doğru cevap verdiğini belirtti. İlk üç sınıfı mahallesindeki okulda birleştirilmiş sınıfta okuduğunu anlatan Topal, “Okulumda tek sınıfta birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri bulunuyordu. Önce düşündüm ama kendim çabalayarak başarabileceğime inandım. Ailem de bunu destekledi” dedi.

TEOG kahramanları

Çapalarken öğrendi

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde oturan 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Esmanur Demir, TEOG’da tam puan alıp birinci olduğunu Siverek’te tarlada çapa yaparken öğrendi. Ailesi mevsimlik işçilik yaptığı için açıldıktan sonra ve kapanmasına 1 ay kala okula gidemediğini söyleyen Esmanur Demir, doktor olmak istediğini kaydederek, şöyle dedi: “Derslerimi derste dinledim, konularda sürekli soru çözdüm ve hocalarımın çok destek verdiler. En büyük hayalim doktor olmak. Tarlada çalışmak çok zor. Arkadaşlarıma tavsiyem; hayatın değerini bilsinler, okusunlar.”

Haberin Devamı

TEOG kahramanları

Günde 3 kilometre yürüdü

Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Aksu köyünde yaşayan Nisanur Yalçınsoy, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavında tüm soruları doğru cevapladı. Yalçınsoy, “Okulumuzda hafta sonları düzenlenen kurslara ulaşım şartları zor olsa da katıldım. Köyümüzle Çokköy arası yaklaşık 3 kilometre. Bazen kendim bazen de ailemle yürüyerek okula gittim. Emek verdim ve bunun da karşılığını aldım” dedi.