Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları...
Sedef taşı, deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan sert bir maddedir ve estetik bir görüntüye sahiptir. Bereket taşı olarak da bilinen sedef taşı deniz ve okyanus bulunan ülkelerde çıkarılmaktadır.
Deniz hayvanlarının kabuğundaki sert madde olan ve şık bir görüntüye sahip olan sedef taşı bereket taşı olarak da bilinir. Yalnızca okyanus ve denizi bulunan ülkelerde çıkarılan sedef taşı kara parçalarında ise fosil olarak rastlanan bir taştır. Kara parçalarından çıkan sedef taşları denizden çıkmış ve fosilleşmiş olan taşlardır.
Sedef taşının en büyük özelliği hem deniz hem de karada bulunuyor olmasıdır. Benzersiz bir parıltıya sahip olan sedef taşı takı, tespih ve süs eşyası yapımında kullanılır. Başarı, para, şans ve mutluluk taşı olarak da bilinen sedef taşının geçmişi Antik çağa kadar gider. Sedef taşının bir bölümü açık beyaz renkte bir bölümü ise parlak beyaz renktedir.
Sedef Taşının En Bilinen Faydaları...
Sedef taşının topraklama özelliği olduğundan vücuttaki negatif enerjiyi aldığı ve vücuda zindelik verdiği bilinir. Kan yapımında yardımcı olan sedef taşı kansızlığa da iyi gelmektedir. Dalak, böbrek, karaciğer, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına da iyi gelir. Kan pıhtılaşma sorunlarına iyi geldiği düşünülen sedef taşı kan dolaşımını düzenlediği için kalp sağlığını da korumaktadır.
Bir rivayete göre sedef taşının çocukların büyüme ve gelişmelerine de katkıda bulunduğu söylenir. Göz sağlığının korunması, yaraların daha çabuk iyileşmesi ve göz rahatsızlıklarını iyileştirmesi de sedef taşının en bilinen faydaları arasındadır.
Sedef taşının Ruhsal Ve Zihinsel Olarak Yararları
Konsantrasyonu artırır ve kişilere zihin açıklığı verir.
Üzerinde sedef taşı bulunduran kişiler daha iyi analiz etme ve mantık yürütme yeteneklerine sahip olurlar. Kişilerin muhakeme yeteneğini geliştirir ve pozitif düşünce imkanı sunar.
Hiperaktiviteye karşı etkilidir.
Sedef taşı, kendisini kullanan kişilere güç, cesaret ve bereket getiren bir taştır. Toprak enerjisini vücuda aktarır ve daha dinç, daha enerjik olmayı sağlar.
Sedef taşı kullanan kişiler çevrelerine karşı daha uyumlu ve olumlu bir yaklaşım içerisinde olurlar.
Sedef Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?
Sedef taşının sertlik derecesi düşük olduğu için su ile temas ettirilmemesi gerekir. Açık alanda ya da saksıda toprağa gömerek 1 gün bekletmek sedef taşının temizlenmesini sağlar. Ayrıca sedef taşının yanında tütsü yakarak beklerseniz bu da taşın temizlemesini sağlar. Farklı doğal taşların üzerinde ya da etrafında olduğu zaman da taşlar birbirleri ile etkileşime girerler ve temizlenirler.