Gazete Vatan Logo

Öfkeli komşu dehşet saçtı

İzmir'de 2 komşu aile arasındaki anlaşmazlık kanlı bitti. Kamerayı görünce çılgına dönen marangoz, av tüfeğiyle etrafa kurşun yağdırdı

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde güpegündüz ortalığı savaş alanına çeviren marangoz Ali Eker, kalçasıdan vurularak etkisiz hale getiridi.
Park yeri yüzünden yeniden çıkan tartışmada marangoz Ali Eker, komşusu Nuran Köse'nin minibüsünün camlarını demir çubukla parçaladı. Nuran Köse'nin delil olması için kendisini kamerayla görüntülediğini gören Eker çılgına döndü. Eve girip av tüfeğini alan Eker, Nuran Köse ile müdahale etmeye çalışan babası Mustafa Aslan ve akrabaları Gökhan Aslan'ı vurarak yaraladı. Olay yerine gelen polis memurları Veysel Keskin ve Yüksek Alceylan'ı da yaralayan Eker, takviye gelen ekiplerce, kalçasından vuralarak yakalandı.


Olay, bugün saat 07.30 sıralarında 8759 Sokak'ta meydana geldi. Yaklaşık 5 yıl önce Çorum'dan göç ederek yerleştiği sokakta marangozluk yapan 45 yaşındaki Ali Eker, karşı komşularıyla sorunlar yaşamaya başladı. Sık sık çıkan tartışmaların ardından komşularıyla adliyelik de olan Eker, sabah işyerini açmak için sokağa çıktığı sırada park halindeki minibüsün sokağı daralttığını ileri sürerek küfür etmeye başladı.



DELİL İÇİN GÖRÜNTÜ ALIRKEN VURULDU

Komşularından minibüsün çekilmesini isteyen Eker, isteğinin yerine getirilmemesi üzerine sinirlendi. Eker, işyerinden aldığı demir çubukla komşularına ait park halindeki 35 KNR 19 plakalı minibüsün tüm camlarını kırıp kaportasına zarar verdi. Bu sırada çıkan sese uyanan 40 yaşındaki Nuran Köse, mahkemeye delil olarak sunmak üzere Eker'in hakaretlerini ve minibüslerine demir çubukla saldırmasını kameraya kaydetti. Nuran Köse'nin kamerayla kendisini çektiğini farkeden Eker, çılgına döndü ve bu kez evine gidip av tüfeğini alarak balkona çıktı. Peşpeşe tüfeğini ateşleyen Eker, Nuran Köse'yi yaraladı.

SOKAKTA DEHŞET SAÇTI

Daha sonra sokağa inen Ali Eker, park halindeki minibüse ateş etmeye başladı. Silah seslerini duyarak panik halinde sokağa fırlayan çevre sakinlerinin gözleri önünde tüfeğini ateşlemeyi sürdüren Eker, kızının vurulmasıyla yardım istemek üzere sokağa çıkarak bu sırada da kendisine müdahale etmeye çalışan 70 yaşındaki Mustafa Aslan ve çerezcilik yapan 44 yaşıdaki yeğeni Gökhan Aslan'ı da vücudunun çeşitli yerlerinden vurarak yaraladı.

POLİSLERİ DE YARALADI

Devriye görevi yaptıkları sırada silah seslerinin geldiği sokağa giren polis ekibi, Eker'den teslim olmasını istedi. ‘Teslim ol’ çağrısını uymayan Eker, polislere de ateş etmeye başladı. Av tüfeğinden çıkan saçmalarla polis memurları 36 yaşındaki Veysel Keskin ve 43 yaşındaki Yüksel Alceylan da yaralanarak kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi, sokakta önlem aldıktan sonra av tüfeğiyle çevresine ateş etmeyi sürdüren Eker'i kalçasından vurarak yakaladı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Karşıyaka Devlet Hastanesi ve Özel Kent Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu, diğer yaralıların ise hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi. Eker ise hastanedeki tedavisinin ardından, sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Yaralı polisleri hastanede ziyaret eden İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, iki komşu aile arasındaki tartışmanın büyümesiyle olayın meydana geldiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.




Haberin Devamı