Gazete Vatan Logo

Moskova'da bir ilk: Türk filmleri de gösterime girdi

23-28 Ağustos tarihleri arasında Moskova’da film etkinliği gerçekleştirildi. Özenle gerçekleştirilen etkinlikte, 40’tan fazla ülkeden 130 katılımcı, sektörel anlamda başarılı isimler, film yapımcıları ve sinema meraklılarını bir araya geldi.

Moskova'da bir ilk: Türk filmleri de gösterime girdi

“Bu ölçekten bir etkinlik Moskova’da daha önce hiç yapılmadı; festival, sergi ve iş programlarını tek bir çatı altında topluyoruz,” diyen Fursin, “Misyonumuz, Moskova’nın gerçek bir sinema şehri olduğunu göstermek ve film yapımcılarını ve sektör profesyonellerini ilham verici bir atmosferde buluşturmaktır,” şeklinde konuştu.

Bir hafta süreyle gerçekleştirilen etkinlikte film gösterimleri, ustalık sınıfları, konserler ve daha fazlasını içeren 200’ün üzerinde organizasyon planlandı. Bu etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olacak olması ise programı daha ulaşılabilir kıldı.

Moskovada bir ilk: Türk filmleri de gösterime girdi

Programın, Moskova’nın bir turizm destinasyonu olarak çekiciliğini artırması ve sadece profesyonelleri değil aynı zamanda dünya çapından sinemaseverleri çekmesi hedeflendi.

Konuşmasını gerçekleştiren Fursin, “Film Haftası, bu etkileşimleri bir adım öteye taşıyacak gerçek bir platform olacak; ister uluslararası film ekiplerini Moskova’ya çekme, ister Rus içeriklerini küresel pazarlara ihraç etme konusunda,” sözleriyle duruma dikkat çekti.

Haberin Devamı

Moskovada bir ilk: Türk filmleri de gösterime girdi

Türkiye de 23-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen film haftasının önde gelen katılımcılarından biri oldu.

Moskova’yı adeta canlı bir etkinlik merkezine dönüştürecek olan etkinliğe iki önemli Türk filmi ve Türk film endüstrisinden çok sayıda temsilci yer aldı. Türk heyeti arasında Medyapım CEO’su Fatih Aksoy, Madd Entertainment Genel Müdürü Ateş İnce ve Ay Yapım CEO’su Kerem Çatay bulundu.

Türk heyeti de eğlence ve iş programlarına katılım gerçekleştirerek film sektöründe potansiyel iş birliği yollarını araştırdı. Türk filmlerinin de yer aldığı Moskova Uluslararası Film Haftası’nda 300’den fazla gösterim gerçekleştirildi.