Gazete Vatan Logo

Milli Bisikletci kazada öldü

Eski Milli Bisikletçi Hasan Sert, 15 yıldır yaşadığı Romanya'da antrenman yaparken bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Romanya'nın Bükreş kentinde yaşayan ve Romanya'da modern çizgide ilk çanta imalatı ve ticaretini yaptığı için ''Çanta Kralı Türk'' diye anılan Hasan Sert, bisikletiyle antrenman yaparken bir otomobilin arkadan çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve ilk müdahalesinin ardından yoğun bakım ünitesine alınan Sert, kurtarılamadı.

Sert'in cenazesi, perşembe günü memleketi Kocaeli'de toprağa verilecek.

Kocaeli'de 1946 yılında doğan Hasan Sert, bisiklet sporuna 1963 yılında bölge takımında başladı. Bölge yarışmalarında büyük başarılar elde eden Sert, milli takımda da görev aldı ve milli formayla sayısız başarılar elde etti. Kocaeli Brisaspor kulübünün kurulmasına öncülük eden ve 1980 yılından itibaren bölge ve milli takım antrenörlüğü de yapan Sert, Türkiye'ye başarılı sporcular kazandırdı. Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetim kurulu üyeliği ve Balkan Bisiklet Birliği Teknik Komite Başkanlığı görevlerinde de bulunan Sert, Balkan Bisiklet Birliği üyesiydi.

Bisiklet sporundan kopmayan ve antrenman sırasında trafik canavarının kurbanı olan Hasan Sert'in ölümü, bisiklet camiasında üzüntüyle karşılandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, uzun süredir bisiklet sporuna sayısız hizmetler veren Sert'in ölümü nedeniyle tarifi mümkün olmayan büyük bir acı içerisinde olduklarını söyledi. Müftüoğlu, şunları söyledi:

''Hasan Sert ağabeyim, bizim için çok değerli bir insandı. Uzun yıllar federasyonumuzun yönetim kurulu üyeliği görevini üstlenen bu değerli insan, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dahil, bir çok uluslararası organizasyonlarda görev üstlenerek, bisiklet ailesine büyük katkılarda bulundu. O, bisiklet ailesinin değerli bir ağabeyiydi. Merhuma Allah'tan rahmet, geride kalan sevdikleri ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum.''

Haberin Devamı