Mezuniyet coşkusu
Kepler yükseliyor, maratonu başarıyla bitiren öğrenciler diplomalarını alıp tatile başlıyor
Sabancı Üniversitesi ve Vehbi Koç Vakfı Özel Lisesi’nde de mezuniyet heyecanı yaşandı.
Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nde eğitimini tamamlayan 204 öğrenci cumartesi günü düzenlenen törenle mezun oldu. Kampüsteki törene Vehbi Koç Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Şeref Başkanı Rahmi Koç, Başkan Yardımcısı Ömer Koç, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ katıldı. Yalçındağ ailesinin oğlu Aydın Doğan Yalçındağ da mezunlar arasında yer aldı.
Son ders Yalçındağ’dan
Mezuniyet töreninde veliler adına, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ bir konuşma yaptı. Yalçındağ konuşmasında mezun olan çocuklara hayat dersi verdi. Başarı üzerine bir konuşma yapan Yalçındağ şunları söyledi, “Sevgili öğrenciler başarılı olmak mutlu olmanın garantisi değildir. Hatta başarı bana göre mutlu olmanın ön koşulu da olmamalıdır. Başarı tutkuyla birşeylerin peşinden koşmaksa, mutluluk iç huzuruyla sahip olduklarımızın değerini bilip tadına varabilmektir. Birçoğunuz için sınavlardan sonra, sade kahvede yaptığınız kahvaltılar, dönem partilerinden sonra sabahladığınız gecelerin keyfini çıkarmak, sanıyorum mutluluğun ta kendisiydi.”
Yalçındağ sözlerini mezun olan oğluna hitap ederek bitirdi, “Ve izninizle oğluma da hitap etmek istiyorum. Sevgili Doğan’ım annen olduğum için kendimi çok çok şanslı hissediyorum. Ve seni yetişirken görmek hayatımın en güzel günleriydi. Sana ve mezun olan bütün arkadaşlarınıza yolunuz açık olsun diyorum.”
Sabancı’da coşku
Mezuniyet töreni düzenlenen okullardan biri de Sabancı Üniversitesi’ydi. Mezuniyet töreninde öğrenciler adına Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğrencisi Canan Dağdeviren konuşma yaptı. Dağdeviren yaptığı konuşmada dedesinin bir anısını paylaştı. Dedesinin Hacı Ömer Sabancı’nın arkadaşı olduğunu söyleyen Dağdeviren şunları söyledi: “Dedem Ali Çalışkanoğlu ve Ömer Sabancı Adana’da iki çalışma arkadaşı iken, işlerine yayan gider gelirlermiş. Bu yoksul insanların, o zamanlar tek istediği iyi yaşamak ve geride güzel izler bırakabilmekmiş. Dedemin izi olan ben, şu an dedemin arkadaşı olan Hacı Ömer Sabancı’nın izlerini taşıyan üniversitede, bugün kendi izimi bırakmak ve kendi izlerini bırakacak arkadaşlarımı temsil etmek üzere buradayım.”