Gazete Vatan Logo

Kimse öldüğüne inanamadı

Uskumruköy’deki evinde kızı tarafından boğularak öldürülen banka üst düzey yöneticisi Belgin Hızal (57) gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kimse öldüğüne inanamadı

Uskumruköy’de yaşadığı villa-sitede 34 yaşındaki kızı Aslı Sönmezler tarafından boğularak öldürülen bankacı Belgin Hızal için Şişli’deki Zincirlikuyu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Adli Tıp Kurumu’ndan cenazesi alınan Hızal, tören için Zincirlikuyu Camii’ne getirildi. Uzun süre önce eşinden boşandığı öğrenilen Belgin Hızal’ın cenaze törenine babası Suha Hızal, ablası Elvida Hızal, yakın akrabaları ve arkadaşları katıldı. Aile, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Emekli olduğu halde özel bir bankada üst düzey yönetici olarak çalışmaya devam eden bankacı Belgin Hızal’ın cenaze törenine çok sayıda kişi ve kurum çelenk yolladı.

Kızını tedavi ettiriyordu

Bankacı Belgin Hızal’ın yakınları yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü yaşarken cinayete inanamadıklarını söyledi. Hızal’ın psikolojik tedavi gören kızını 3 ay önce Bodrum’dan getirttiği ve onun tedavisiyle yakından ilgilendiği öğrenildi. Belgin Hızal’ın yakın arkadaşlarından Müfit Başak ise konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Başak yaptığı açıklamada, “Belgin sözlerle anlatılmaz. Onu tanımak ve görmek lazımdı. Dünya tatlısı, melek gibi biriydi. Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Hem iş kadını olarak hem de insan olarak” dedi. Belgin Hızal için helallik alınmasının ardından öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı, Ortaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı