Gazete Vatan Logo

Kan donduran ifade!

Katliamı gerçekleştiren baba bir tek bebeğe acımış ama o da...

İzmit’teki anne Aysel Geniş, 45 günlük, 5 ve 7 yaşlarındaki üç çocuğunun ölümüyle sonuçlanan aile faciasının faili olarak aranan baba Ramazan Geniş yakalandı. Ramazan Geniş’in polis sorgusunda ailesini katlettiğini itiraf ettiği öğrenildi.

İzmit’in Kuruçeşme semtinde kendilerinden 6 gündür haber alınamayan anne ile biri 45 günlük bebek olan 3 çocuğun öldürülmesinin ardından tüm şüphelerin üzerinde toplandığı baba Ramazan Geniş yakalandı. Polis tarafından her yerde aranan baba Geniş, saat 01.00 sıralarında semt karakolunun yakınında otomobilinin içinde gözaltına alındı. İzmit Asayiş Müdürlüğü’ne götürülen Geniş’in ilk ifadesinde eşi ve çocuklarını öldürüldüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Ailesini niçin katlettiği konusunda açıklama yapılmayan Geniş’in sorgusu sürüyor.

Bıçak sobadan çıktı

Kocatepe Mahallesi’ndeki üç katlı binanın giriş katındaki dairede önceki gün akşam saatlerinde polisin ihbar üzerine yaptığı aramada, 25 yaşındaki Aysel Geniş ile çocukları 7 yaşındaki Gökdeniz, 5 yaşındaki Görkem ile 45 günlük Aysime’nin cesetleri bulunmuştu.

Kamuoyunu şoke eden cinayetlerle ilgili Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri ile Cumhuriyet Savcısı incelemelerini, gece yarısından sonra tamamladı. Yapılan tespitlerde anne Aysel Geniş’in hem boğazı sıkılarak hem bıçak darbeleriyle; çocukları Gökdeniz ve Görkem’in bıçak darbeleriyle öldüğü kesinleşirken, Aysime bebeğin ise açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiği belirlendi. Cinayetlerde kullanılan bıçak ise odadaki sobanın içinde bulundu. Cinayetlerin de bir hafta önce işlendiği belirtildi.

Ön otopsi sonucunda Aysel Geniş’in fare zehiri de tespit edildiği iddia edildi. Mutfak lavabosunda ve oturma odasında annenin kusmukları bulundu.

Annesinin kucağındaydı

Yetkililer bebekte bıçak darbesi olmadığı, sadece boğazında küçük bir iz olduğunu, ancak bunun boğma izine benzemediğini belirterek, cesedin inceleme için Adli Tıp’a gönderildiğini söyledi. Bebeğin oturma odasında çekyatta yatan annesinin kucağında olduğu belirtildi. Gökdeniz ve Görkem kardeşlerin ise odadaki ikinci çekyatta cesetleri bulundu. Polis iki kardeşin uyurken öldürüldüğünü değerlendiriyor.

Öğretmeni ortaya çıkardı

Olayın ortaya çıkmasını sağlayan Kocatepe İlkokulu 1’inci sınıf öğrencisi Gökdeniz Geniş’in sınıf öğretmeni Adile Yamen’in ise öğrencisinin okula gelmemesinden şüphelendiği ve okul yönetimi ile eşine danıştıktan sonra polise bildirdiği öğrenildi.

Yüklü kredi borcu varmış

Ailesini katlettiğini itiraf eden Ramazan Geniş’in iki haftaönce babası Halil Geniş’ten borç para istediği belirlendi. 30 yaşındaki Ramazan Geniş PVC pencere doğrama sistemleri yapan bir işyerinde çalıştığı ancak sürekli gitmediği, sadece yoğun iş olduğu zaman çağırıldığı öğrenildi. Ramazan Geniş’in bankalardan yüklü miktarda kredi çektiği, sürekli görüştüğü bir arkadaş çevresi de olmadığı da anlaşıldı.

Aysime hem açlıkla hem soğukla savaşmış

Universal Çamlıca Hastanesi Çocuk Sağlığı Bölümü Dr. Mine Başıbüyük, bu olayda bebeğin açlığın yanı sıra soğuktan da etkilendiğini belirterek, “Bu süre çocuktan çocuğa değişmekle birlikte soğuk bir ortam olduğunu varsayarsak hipoterminin de gelişimiyle birlikte 2-3 gün içerisinde bebeğin hayatını kaybe-debileceğini söyleyebiliriz” dedi.

Suçunu itiraf etti

Saat 01.00 sıralarında kendi otomobilinin içinde yakalanarak İzmit İlçe Asayiş Müdürlüğü’ne götürülen Ramazan Geniş’in ilk ifadesinde eşini ve çocuklarını öldürüldüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Ailesini niçin katlettiği konusunda açıklama yapılmayan Ramazan Geniş’in sorgulaması sürüyor.

Haberin Devamı