İstanbul’da fırtına ne zaman bitecek? İstanbul Valiliğinden son dakika 30 Kasım İstanbul fırtına uyarısı!
İstanbul’da fırtına ne zaman bitecek, fırtına ne kadar sürecek? İstanbul’da son dakika fırtına gelişmeleri takından takip ediliyor. İstanbul'da yaşanan fırtına bugün de etkisini devam ettirirken, İstanbul Valiliği fırtına uyarısı yeniledi. Şehir Hatları ve İstanbul Deniz Otobüsleri bazı seferlerini iptal etti. Fırtına nedeniyle oluşan dalgaların sahile sürüklediği kırmızı yosunlar, Caddebostan ve Suadiye sahillerini kapladı. Hava muhalefeti nedeniyle kuvvetli rüzgar ve fırtınanın İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın batı ve güneybatı yönlerden saatte 60-90 kilometre,yüksek kesimlerde yer yer saatte 100 kilometre hızda esmesi bekleniyor. Peki, İstanbul’da fırtına ne zaman bitecek? Fırtına ne kadar sürecek? İşte İstanbul için fırtına ve rüzgar uyarısı hakkında İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama…
İstanbul'da fırtına ne zaman bitecek, dinecek sorusu, rüzgar ve yağmurun devam ettiği bugün de en yanıtı en çok merak edilen soru oldu. Etkili olan lodos bugün de devam ediyor. İstanbul Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında İstanbul için yeniden fırtına uyarısında bulunuldu. Valilik 'Gece yarısından sabahın erken saatlerine kadar rüzgâr 50-60 km/sa hıza düşecektir. Sabahın ilk saatlerinden itibaren hızını arttıracak rüzgârın, saat 18.00'e kadar 70-90 km/sa hıza ulaşacağı tahmin edilmektedir.' İfadeleri kullanıldı.
İSTANBUL’DA FIRTINA NE ZAMAN BİTECEK?
"Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden saat 19.00'da alınan verilere göre; İlimizdeki kuvvetli rüzgâr ve fırtına, bu gece yarısına kadar 70-110 km/sa hızla devam edecektir. Gece yarısından sabahın erken saatlerine kadar rüzgâr 50-60 km/sa hıza düşecektir. Sabahın ilk saatlerinden itibaren hızını arttıracak rüzgârın, saat 18.00'e kadar 70-90 km/sa hıza ulaşacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç-direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir."
Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Marmara'da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100km/sa), Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve tam fırtına (60-110 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.