Gazete Vatan Logo

Google'ın Yapay zeka devrimi: YZ ile düzenlenen arama sonuçlarını kullanıma sunuyor

Google ilk önce bize arama sonuçlarının yapay zekâ destekli genel özetini, genel görünümünü sundu; şimdi ise bu arama sonuçlarını düzenlemek için yine yapay zekâyı kullanıyor.

Google'ın Yapay zeka devrimi: YZ ile düzenlenen arama sonuçlarını kullanıma sunuyor

. Google geçen Perşembe YZ tarafından düzenlenen tam sayfa arama sonuçlarının kullanıma sunulacağını duyurdu. Geleneksel sıralama tabanlı arama yerine, Google artık sonuçları sorgunuza göre alt kategoriler halinde düzenleyecek.

Söz konusu güncelleme şimdilik yalnızca mobilde ve ilk olarak yemek tarifleri ve yemeklere dair ilhamlarla başlıyor ancak daha sonra diğer kategorilere de genişleyecek. Dolayısıyla Google'ın örneğinde gösterildiği gibi vejetaryen atıştırmalık fikirleri arıyorsanız arama sonuçları en iyi tarifler, kolay tarifler ve belirli malzemelere göre kategorize edilmiş tarifler gibi daha derin sorgulara göre gruplandırılacak.

Google'dan bir sözcüye göre, “Gemini for Google Search” Google'ın geleneksel sıralama ve kalite sistemlerinin yerini almıyor fakat “yüksek kaliteli sonuçları verimli bir şekilde sunmak için” bu konunun üstünde çalışıyor. Yayıncılara ve SEO uzmanlarına SEO stratejileriyle ilgili farklı bir şey yapmak zorunda olmadıkları konusunda güvence verildi lakin kârlılık konusunda endişelenip endişelenmemeleri gerektiği henüz belli değil.

Haberin Devamı

'Daha önce yapamadığımız şekillerde...'

Google'ın UX'ten sorumlu başkan yardımcısı Rhiannon Bell yapılan değişiklik ile kullanıcıların aradıklarını bulmak için çok sayıda içerik arasında gezinmek zorunda kaldığı geleneksel arama deneyimine kıyasla arama sonuçlarını, kullanıcılar için daha anlamlı ve değerli hale getirecek bir tasarıma odaklandıklarını açıkladı:

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ