Geri Dönüşüm İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Farklı Geri Dönüşüm İşaretleri Ne Anlama Geliyor?
Kullanılmış olan bir malzemenin yeniden fabrikada üretilmesi ile beraber kullanır hale getirilmesi için oluşan durum geri dönüşüm şeklinde ifade edilmektedir. Bu durumda geri dönüşüm işareti ise bu şekilde kullanılan malzemeleri atmak için değerlendirilen sistem olduğunu söylemek mümkün.
Böylece kaynakların tüketimini azaltmak ve aynı zamanda atık çöp miktarını minimum seviyeye çekmek mümkün olur. Bu konuda plastik başta olmak üzere şişeler ve daha pek çok farklı ürün geri dönüşüm için kullanılmaktadır. Bu işaret 3 tane okun birbirini göstermesi üzerinden hazırlanmış bir semboldür.
Geri Dönüşüm İşareti Nedir?
Geri dönüşüm işareti özellikle sokaklarda birçok farklı çöp kutusunun yanında görülen bir işarettir. Geri dönüştürülerek yeniden kullanılacak olan ürünleri anlatmak amaçlı değerlendirilir. Özellikle kaynakların tüketimini ve atık çöp miktarını azaltmak amaçlı kullanılan geri dönüşüm ürünlerini temsil eder.
Genelde 3 tane okun kıvrılması ile beraber bir yuvarlak şeklinde birbirini göstermesi üzerinden bir işarettir. Daha çok yeşil ve beyazın kullanılması ile beraber iki renk tonu üzerinden ele alınır. Sokakta bu çöp sepetlerine denk gelindiği zaman bunların geri dönüşüm sepeti olduğu anlaşılır.
Geri Dönüşüm İşareti Ne İşe Yarar?
Kullanıldıktan sonra geri dönüşüm imkanı veren malzemelerin ya da ürünlerin yeniden kazandırılması için kullanılan işaret geri dönüşüm işaretidir. Özellikle plastik, şişeler, camlar ve benzeri pek çok farklı ürün bu konuda kullanılır.
Bu ürünler 3 tane okun birbirini göstermesi ile yuvarlak şekilde hazırlanmış bir işaretten sembolize edilmektedir. Belli başlı çöp sepetleri ya da çöp kutularının yan tarafında bu işaret yeşil ve beyaz renk üzerinden görünür.
Farklı Geri Dönüşüm İşaretleri Ne Anlama Geliyor?
Dönüştürülecek malzemeye veya ürüne bağlı olarak birçok farklı geri dönüşüm işaretleri bulunmaktadır. Bunlar simsiyah, yeşil, beyaz veya yeşil ve beyazın ile yeşil ve siyah karışımı gibi birçok renk üzerinden ele alınır.
Aynı zamanda bu durum mobius döngüsü olarak da bilinmektedir. Bu doğrultuda plastikler, camlar, şişeler, alüminyum, atık elektronikler, kompostanabilir ürünler ve kağıt gibi pek çok ürün üzerinden öne çıkmaktadır. Bu şekilde değişik işaretler ile beraber geri dönüşüm kutları üzerinden ürünler kazandırılır.