Gazete Vatan Logo

Evin her yerini pırıl pırıl yapan tüyo! Bir köşeden her yere yayılıyor

İster buzdolabından gelen kötü bir koku, ister bilinmeyen bir kaynaktan gelen bayat, küflü bir koku olsun bu kokular evde tam anlamıyla rahatlamamızı engelleyebilir. Evinizin ferah ve davetkar kokmasını sağlamak için birkaç kolay tüyo.

Evin her yerini pırıl pırıl yapan tüyo! Bir köşeden her yere yayılıyor

1- Buzdolabı için kahve telvesi
Yaygın bir bilgiye göre kötü kokan buzdolaplarının içine karbonat konur. Ancak buzdolabınızın içine karbonat yerine kötü kokuları emmesi için kurutulmuş kahve telvesi koymayı deneyin.

Kahve telvesi hem doğal bir hava temizleyici görevi görür hem de çöpe gidecek olan kahve telvesini değerlendirmiş olursunuz.

2- Duşu ferahlatmak için okaliptüs
Duş alırken bulunduğunuz ortamın doğal bir şekilde ferah kokmasını istiyorsanız bunun için okaliptüs size yardımcı olabilir.

Yapmanız gereken şey; biraz taze okaliptüs alıp saplarını lastik bir bantla sabitlemek ve demeti duş başlığınıza asmak. Sıcak bir duş aldığınızda, buhar bitkinin rahatlatıcı kokusunu etrafa yayar.

3- Bütün bir ev için vanilya özü
Vanilya özünü bütün bir güzel kokmasını sağlar. Yapmanız gereken şey basit fırınınızı önceden ısıtın. Sonra vanilya özünü alın ve fırına dayanıklı bir kaba birkaç yemek kaşığı dökün.

Fırın hazır olduğunda, kabı içine yerleştirin. Sadece 20 dakika sonra, eve yayılan muhteşem vanilya kokusunun keyfini çıkarın.

Haberin Devamı