Gazete Vatan Logo

Eski siyasilerin sitesi Beykoz'u kurtaracak

ANAP eski lideri Yılmaz ile Hüsamettin Özkan'ın da bulunduğu çok sayıda siyasinin oturduğu Beykoz Konakları sakinleri bölgenin kalkınmasına katkı için vakıf kurdu

İstanbul'un en gözde yaşam beldelerinden olan sitenin sakinleri, Beykoz Konakları Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kurdu. Malvarlığı 65 milyar olarak belirtilen vakfın kuruluşuna dair karar, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Kurucular arasında Konyasporlu futbolca Ogün'ün eşi Burçak Temizkanoğlu, müzisyen Koral Sarıtaş ve Altın Yatakları'nın sahibi Nejat Altınay ile işadamı Necati Kurmel'in kızı Setenay Metin'in de bulunduğu vakıf Atatürk ilkelerine uygun şekilde Beykoz ilçe ve köylerde yaşayanlara sosyal yardım ve dayanışmayı amaçlıyor. Seçim yenilgisinden sonra partilerinden uzaklaşan siyasiler vakfın kurucuları arasında yer almazken çalışmalara destek sözü verdikleri öğrenildi. Konukların bulunduğu mahallenin muhtarı Muammer Ayce vakfın kurulmasına sevindiklerini söyledi.

Milyon dolarlık konaklardan çevreye yardım eli
Soğuksu Mahallesi'nin muhtarı Muammer Ayce "Mahallemizde yardıma ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok kez Beykoz Konakları sakinleri ile temasa geçtim. Beni kırmayarak yardıma ihtiyacı olanlara yardım da bulundular" dedi.

Birbirinden ünlü isimler oturuyor
Siyasilerden: Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir ve eski Devlet Bakanı Erdoğan Toprak.

Futbolculardan: Fenerbahçe'nin eski kalecisi Rüştü Recber ve Beşiktaşlı İlhan Mansız, Tayfur Havutcu.

Sanat dünyasından: Pınar Altuğ, Ebru Gündeş, Sibel Can ve Cem Yılmaz.

Haberin Devamı