Gazete Vatan Logo

Bir babanın nafaka çığlığı!

4 yıl önce boşanan ve 3 çocuğunun velayetini alan Eliaçık, eşine nafaka ödeyemediği için 3 ay hapse mahkum oldu. Cezaevine giren Eliaçık, “Çocuklarım sahipsiz kalmasın” diyor.

Bir babanın nafaka çığlığı!

Anlaşmazlıkla biten evliliklerde çoğunlukla kadındır mağdur olan... Ama istisnai durumlar da var. Bazı babalar ağır nafaka yükü altında eziliyor, hatta hapse giriyor. 3 çocuk babası Ahmet Eliaçık da onlardan biri. Üstelik çocukların velayeti de onda. İşte Kayserili babanın, parmaklıklar ardında biten hazin hikayesi...

İşleri bozulunca...

Ahmet Eliaçık, Melika Dere ile 2003’te evlendi. Çiftin, 11 yaşındaki Sevim ve şu anda 9 yaşında olan ikizler Yusuf ile Hamdi dünyaya geldi. Aralarında anlaşmazlık çıkan çift, Kayseri 5’inci Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanma davası açtı. Mahkeme, 3 çocuğun velayetini babaya verirken, boşandığı eşine de aylık 300 TL nafaka ödemeye mahkum etti. Kuru temizleme işi yapan ve 4 yıl boyunca her ay nafakayı düzenli ödeyen Eliaçık, işleri kötüye gidince, 2015 başında işyerini kapatmak zorunda kaldı.

Kendisi teslim oldu

Eliaçık, nisan ayından sonra ödemelerini yapamadı. Melika Dere’nin, mahkemeye şikayet etmesi üzerine, Eliaçık’a, parayı ödemediği takdirde 3 ay hapis cezası verildi. Kendisine verilen süre zarfında da, biriken nafakayı ödeyemeyen Eliaçık, çocukları ile vedalaştıktan sonra savcılık yoluyla güvenlik güçlerine teslim oldu.

Haberin Devamı

Annemiz bizi istemedi!

Ağlayarak babalarının hapse girmesini istemediğini söyleyen çocuklar, annelerinin kendilerine çile çektirdiğini anlatırken, “Biz onu istedik. Ama o bizi istemedi. Bize annelik yapmadı” diye ağladı.

‘Erkeğe zerre değer yok’
Ahmet Eliaçık, kendisi ile birlikte 3 çocuğunun da mağdur edildiğini söyledi: “Kanunda ve hiçbir yerde erkeğe zerre kadar değer verilmiyor. 3 çocuğumun velayeti ve bütün her şeyiyle bende olduğu halde, beni 3 ay hapse gönderiyor. Nafaka iptali için avukatlara başvurduğumda, onlar bile yasanın kadının lehine olduğunu ve nafakanın iptal edilemeyeceğini söylüyor. İnsan, ömür boyu nafakaya tabi tutulamaz. Birçok kadın, belki haklı olabilir, onların yanında olmak lazım. Bu durum kanun, devlet için doğrudur. Ama kadını koruyan kanun, erkeği mağdur etmemeli.”