Gazete Vatan Logo

Antep ruhunu hakim kılın

İş alemi teröre karşı bir araya geldi

TOBB’un öncülüğünde biraraya gelen ve aralarında TÜSİAD, MÜSİAD, Hak-İş, Türk-İş, TZOB başkanlarının da bulunduğu 16 sivil toplum örgütü, Gaziantep’te, “Gün, bir olma, iri olma, diri olma günü” mesajını verdi. Ziyarette siyasilere de seslenen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Antep’teki birlik ruhunu tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız” dedi.

İŞÇİLERDEN işverenlere, sendikalardan çiftçilere kadar ekonominin tüm alanlarını temsil eden 16 sivil toplum kuruluşunun başkanı dün Gaziantep’te ‘teröre hayır’ demek için buluştu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun da aralarında bulunduğu heyet Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i ziyaret etti. Acılı ailelerle görüşen, olay yerindeki esnaf ve polis merkezini ziyaret eden heyet adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir açıklama yaptı. “Tüm vatandaşlarımız bilmeli ki, bu hain saldırı, ülkemiz üzerinde oynanan kirli bir oyunun parçasıdır” diyen Hisarcıklıoğlu, “Bu vahim olayın tek hedefi, milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmadı. Ama bu kirli oyunları, her zaman milletimizin asaleti, vakarı ve feraseti bozmuştur. Bizim en büyük gücümüz, kardeşliğimiz olmuştur” dedi.

5 çocuğa sahip çıkacaklar

Başta siyaset kurumu olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara hassasiyetle hareket etme çağrısında bulunan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu konu üzerinden hiçbir çıkar hesabı yapılamaz” dedi. Herkesi hassas olmaya davet eden Hisarcıklıoğlu, “Kanaat önderlerinin de üzerine düşen vardır. Teröre ve ayrışmaya karşı, tabanını birarada tutmalıdır. Liderlere teşekkür ediyorum. Liderlerin Gaziantep’teki birlik ve beraberlik görüntüsü, bu zor günlerde insanımızın ülkenin en büyük umudu oldu. İşte Türkiye’nin dostlarının sevindiren, düşmanlarını üzen tablo, bu birlik tablosudur. Şimdi bu resmi, tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız. Bu birlik ruhunu yaşatmak zorundayız” diye konuştu. Yeni bir anayasanın bu oyunları bozacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Gün, kardeşliğimize sahip çıkma günüdür. Gün birlikte düşünme, birlikte çalışma, birlikte hareket etme günüdür. Gün, bir olma, iri olma, diri olma günüdür” diye seslendi. Hazırlanan tezgâhın, herkesin farkında olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, terör olaylarından etkilenen 5 çocuğun tüm eğitim masraflarını da üstleneceklerini açıkladı.

Tüm kesimler bir aradaydı

Heyette, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Şanlı, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz ve BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım yer aldı.

Haberin Devamı