Gazete Vatan Logo

Antarktika'daki 'gizemli kapı' nereye açılıyor? Bilim insanları son noktayı koydu

Koca Ayak'ın yazlığı mı, Star Trek'ten bir mekik mi, Boeing kapısı mı? Teorilere bilim insanları nokta koydu!

Antarktika'daki 'gizemli kapı' nereye açılıyor? Bilim insanları son noktayı koydu

İki başlı bir köpekten başsız insanlara kadar tuhaf ve hatta harika tuhaflıkta nesneler Google Haritalar'da sıklıkla görülüyor. Ancak insanların gözüne çarpan son şey, tartışmasız şu ana kadarki en tuhaf gözlemlerden biri. Antarktika'nın Japonya'ya ait bölümündeki Showa İstasyonu'nun hemen güneydoğusunda gizemli bir “kapı” gözlemlendi. Keşif internette “Koca Ayak'ın yazlığı” veya “Star Trek'ten bir mekik” gibi bir dizi teorinin ortaya atılmasına neden oldu.

Bu sıra dışı yapı, bir Reddit kullanıcısı tarafından Google Haritalar'da 69°00'50"G 39°36'22"D koordinatlarında görüldü. Reddit'teki orijinal mesajda, “Antarktika'da devasa bir kapı mı?!” ifadesi koordinatlarla birlikte yer alıyordu. Paylaşım büyük ilgi gördü, yüzlerce kullanıcı yorumlara akın ederek yapının ne olabileceği konusunda tartışmalar yürüttü.

Bir kullanıcı, “Yahu sadece patlamış bir Boeing kapısı” diye ciddi bir yanıt ararken bir diğeri ise “Bu aslında Koca Ayak'ın yazlığı” diyerek konuyu mizah noktasına çekiyordu. Bir kullanıcı bunun “Agarta'ya açılan kapı” olduğunu öne sürerken, başka bir ciddi kullanıcı ise bunun “Norveç'in Svalbard kentindeki gibi büyük bir tohum deposu” olabileceğini öne sürüyordu.

Haberin Devamı

İnsan yapısı değil!
Ne yazık ki “yapının” gerçek kimliği, bu teorilerin ortaya attığı kadar kadar heyecan verici değil. Hatta bu bir “yapı dahi” değil. En azından bir insan yapısı değil. Newcastle Üniversitesi'nde buzul bilimi alanında çalışan Prof. Bethan Davies, Google Earth Pro'da koordinatlara bakarak ortalığı ayağa kaldıran görüntüleri görme fırsatı buldu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ