Gazete Vatan Logo

Aksaray-Konya yolunda kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Aksaray-Konya Karayolu'nun 91'nci kilometresinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Kazanın, 14 Nisan'da meydana gelen ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasının meydana geldiği noktaya 23 kilometre uzaklıkta olması, duble yol tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi.

Konya'nın Selçuklu İlçesi'ne bağlı Karadona Köyü yakınlarında meydana gelen kazada, Süleyman Loras (35) yönetimindeki 42 ADZ 17 plakalı otomobil, tali yoldan çıkarak Aksaray- Konya Karayolu'nda seyreden Niyazi Eşgin'in (27) kullandığı 42 KT 675 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada Eşgin'in kullandığı otomobilin arka koltuğunda bulunan Hüseyin Akman (30) olay yerinde yaşamını yitirdi. Sürücü Niyazi Eşgin ile ön koltukta oturan Ayşe Dilek (26) ise yaralandı. Yaralılar, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılar hastaneye getirildiği sırada, ölen Hüseyin Akman'ın yakınları acil servis önünde sinir krizi geçirdi

Kazanın 14 Nisan'da Aksaray- Konya Karayolu'nun 68'nci kilometresinde meydana gelen ve İzmir Konak'taki Zafer İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte 33 kişinin yaşamını yitirdiği noktaya 23 kilometre uzaklıkta meydana gelmesi, duble yol tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi. 155 kilometre olan Aksaray- Konya Karayolu'nun tamamı tek gidiş ve tek gelişyönüne sahip. Yolun 9.5 kilometrelik kısmının duble yol yapılması için geçen hafta ihale yapılmıştı.

Haberin Devamı