Gazete Vatan Logo

994 Alan Kodu Nereye Ait? +994 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Herhangi bir ülkeden başka bir ülkeyi aranmak istendiğinde alan kodu girişi yapılır. Bu alan kodu aynı zamanda her ülkeye özgü olarak ele alınmaktadır. Türkiye üzerinden ise en çok kullanılan kodlar içerisinde 994 alan kodu öne çıkıyor. Çünkü 994 numaralı alan kodu Azerbaycan ülkesine aittir.

994 Alan Kodu Nereye Ait? +994 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Kardeş ülke olan Azerbaycan üzerinden herhangi bir kurum ya da kuruluş veya bireysel kişi aramak istediğinde bu numara girilir. Aynı zamanda karşı taraftan bu numara görünüyor ise o zaman Azerbaycan üzerinden arama yapıldığı anlaşılır.

994 Alan Kodu Nereye Ait? 

994 alan kodu Azerbaycan'a aittir. Azerbaycan üzerinden herhangi bir sabit numara aranmak istendiğinde 994 alan kodu girişi yapılır. Aynı zamanda Azerbaycan sınırları içerisinde olan bir kişiye cep telefonu üzerinden de bu numara ile ulaşmak mümkün. Aynı zamanda Azerbaycan üzerinden gelen numara söz konusu olduğunda yine 994 numarası görünmektedir.

Öncelikle 994 numarası tuşlandıktan sonra Azerbaycan şehrinin alan kodu girişi yapılır. Hemen arkasından ilgili sabit ya da cep telefon numarası girilir. Böylece Azerbaycan içerisindeki herhangi bir noktaya bu şekilde telefon üzerinden ulaşım sağlanır.

+994 ile Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Ülkeler arası numara arandığı zaman genelde artı işareti ile beraber gerekli alan kodu girişi yapılır. Bu doğrultuda Türkiye üzerinden 994 numarası ile birlikte arama yapıldığında Azerbaycan’a ulaşım sağlanmaktadır. Aynı zamanda 994 ile başlayan numara eğer arama yapmış ise o vakit Azerbaycan üzerinden arama geldi anlaşılır.

Haberin Devamı

Genelde bu durum +994 ile başlayarak Azerbaycan'daki şehir ve aynı zamanda ilgili yerin numarası görülmektedir. Bu doğrultuda hem sabit numaralar hem de cep telefon numaraları ülke kodu ile birlikte aranabilir. Birçok farklı Azerbaycan kurum ve kuruluşunun yanı sıra ev ve iş yerleri gibi farklı yerleri de 994 ülke kodu ile aramak mümkün.