Gazete Vatan Logo

2 bebek daha öldü 4'ü yoğun bakımda

Göztepe Eğitim Araştırma ve Hastanesi'nde yaşamını yitiren bebeklerin sayısı 6'ya çıktı. Karantina altında tutulan 4 bebeğin durumu kritik. Tedavi gören bebeklerden birinde bakteriye rastlanırken salgın olup olmadığı konusunda incelemeler sürüyor

İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Bakını Ünitesi'nde 4 bebeğin ölümünün ardından dün 2 bebek daha yaşamını yitirdi. Aynı hastanede yatan bebeklerini yitiren Çavdar, Karayel, Dönmez, Safi ve Genç ailelerinden sonra acı haber dün de Yener ailesini gözyaşlarına boğdu.

Hastanede kalan diğer 7 bebekten durumu ağır olan 4'ü ise hâlâ yoğun bakımda. Hastane Başhekimi Doç Dr. Rafet Yiğitbaşı tedavi gören bebeklerden birinde bakteri tespit edildiğini açıkladı. Yiğitbaşı, diğer bebeklerde de aynı mikroba rastlanması durumunda hastane enfeksiyonundan söz edilebileceğini belirterek şöyle dedi: "Bebeklerden ikisinin durumu ağır. Birinde Piseudomonas mikrobu bulundu. Salgının bununla ilgili olup olmadığı araştırılıyor. Kesin sonuç 3 - 5 gün içerisinde tahlil sonuçların gelmesiyle belli olacaktır. Hastanemizde inşaat olduğu iddiaları doğru değil." İl Sağlık Müdürlüğü'nden Prof. Recai Öztürk ise bebeklerin karantina altında tutulduğunu söyledi. Öztürk "Ortak bir mikrop bulmaya çalışıyoruz. Bu bulunursa, bunun hastaneden çıktığı anlaşılacaktır" dedi.

Dualı bekleyiş
Ailelerin yenidoğan ünitesinin önünde endişeli bekleyişi sürüyor. Murat Yayla, 20 günlük kızını 5 gündür görmediğini söyleyerek "Şu an tek isteğimiz onu görmek" diyor. 10 günlük bebeklerinin adını dahi henüz koymadıklarını anlatan Harun Çil ise umutla iyi bir haber bekliyor.

Haberin Devamı