Gazete Vatan Logo

'O'nun bunun adamı demedim'

CHP PM toplantısında, toplantıyı terkettiği yönünde haberler çıkan Engin açıklama yaptı

CHP PM toplantısında adının listede yer almadığı iddiasıyla sinirlenip salonu terkettiği yolunda haberler yapılan CHP PM üyesi Didem Engin açıklama yaptı:

"Değerli basın mensupları,

10 Nisan tarihinde yapılan CHP Parti Meclisi toplantısı ile ilgili olarak hakkımda çıkan yanıltıcı haberler nedeniyle bir açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum.

Parti Meclisi'nde konuşulanların Parti Meclisinde kalması gerektiğine inanan ve parti disiplininin bilincinde olan bir CHP'liyim. Bu nedenle gün içinde beni arayan basın mensuplarına da görüşlerimi Parti Meclisi'nde ilettiğimi ve konuşmayacağımı belirttim. Buna rağmen basında hakkımda çıkan yanıltıcı haberler nedeniyle bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyorum.



Parti Meclisi'ndeki konuşmamda "O'nun bunun adamı" gibi bir tabir kullanmadım, zaten beni tanıyanlar da bu tabirle konuşmayacağımı bilirler. Ayrıca "bundan sonraki çalışmalara katılmayacağım" gibi bir konuşmam da olmadı. Tam tersine CHP'li bir aileden gelen biri olarak, her koşulda partim için çalışmaya devam edeceğimi ifade ederek toplantıdan ayrılmak için izin istedim. Zaten 2007 seçimlerinde de seçilemeyecek bir sıradan aday gösterilmiş olmama rağmen partim için sıralamaya bakmadan çalışmış olan biriyim.

Partide görev aldığım her kademede (buna Kadınlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevim de dahil olmak üzere), ilçe kongrelerimizde ve toplantılarımızda kadınlar ve gençlerin temsilinin artırılması ve emeğe değer verilmesi konusunda görüşlerimi ifade etmiş bir partiliyim. Milletvekili seçiminde de eğitim, nitelik, parti içinde emek, CHP'ye bağlılık, parti tabanı ve örgüt tarafından desteklenmek gibi kriterlerin dikkate alınması gerektiğine inanıyorum. Aday tespitindeki kriterlerin neler olacağının belirlenmesini ve bu kriterlerin kamuoyuna açıklanması talebimi de geçtiğimiz toplantılarda ifade etmiş biriyim. Bir ekibin üyesi olmanın ya da birilerine yandaş olmanın aday belirlenmesinde bir kriter olmaması gerektiğine inanıyorum ve bu görüşlerimin arkasındayım.

CHP MYK'sı milletvekili listeleri konusunda bir karar almıştır. Bizlere de bundan sonra düşen partimizin tek başına iktidarı için yürütülen çalışmalara destek vermektir. Bu hedefe ulaşmak için elimden gelen desteği vermeye hazır olduğumu tekrar ifade eder, saygılar sunarım.

Didem Engin
CHP PM Üyesi

Haberin Devamı