Gazete Vatan Logo

Kılıçdaroğlu'nun liste isyanı!

CHP Parti Meclisi’nde (PM), milletvekili aday listesi için yapılan oylamada sert tartışmalar yaşandı...

Mehmet Haberal'ın Zonguldak 1. sıradan değil, 2. sıradan aday olması gerektiği ifade edildi. Listelere giremeyen Didem Engin ise salonu terk etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday listesine gelen tepkiler üzerine birçok nitelikli aday adayının içinden aday listesini belirlerken çok zorlandığını ifade ederek "Siz sanıyor musunuz ki ben çok rahat uyuyorum? Bu listeyi yaparken uykularım kaçıyor. 4 bin 120 kişi var, içlerinde nitelikli insanlar var ama aday listesi sınırlı" diye konuştu.

-SİNAN AYGÜN İÇİN OYLAMA YAPILDI-

PM’de, eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün Ankara 2. bölge 3. sıradan aday gösterilmesi büyük tartışma yarattı. PM üyeleri, sağ görüşlü olduğu, CHP ile bağlantısı olmadığı, ayrıca Ergenekon davası kapsamında yargılamasının sürdüğü için Aygün’ün adaylığına karşı çıktı. Kılıçdaroğlu ise Sinan Aygün’ün arkasında durarak Aygün’ün yurt dışına çıkış yasağının olmadığını, kasasında bulunan 3 milyon doların da iade edildiğini belirtti ve Aygün için oylama yaptırdı. Yapılan oylamada 80 PM üyesinden 38’i Aygün’ün adaylığına karşı çıktı. Ancak Aygün’ün adaylığını kabul edenler için ayrıca bir oylama yapılmadı.

-TOPRAK, BALBAY’A KARŞI ÇIKTI-

PM üyesi Binnaz Toprak, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Mustafa Balbay’ın CHP’den aday gösterilmesine itiraz etti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz savcılıktan Sayın Balbay’ın milletvekili adayı olmasına engel olmadığına dair belge aldık. Biz, onu o davada tutuklu olması dolayısıyla değil, nitelikleri dolayısıyla aday gösteriyoruz" dedi.

-DİDEM ENGİN SALONU TERK ETTİ-

Listede olmayan Didem Engin’in de, "Hangi kritere göre milletvekili olunuyor. Bazı kişilere yakın olmak mı gerekiyor. Onun, bunun adamı olmak mı gerekiyor? Sıralamayı beğenmedim. Aileme ve kendime hakaret sayıyorum. Hak ve adalet yok bu listede" dedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Didem Hanım, siz yine de kimsenin adamı olmayın" dedi. Bunun üzerine Engin, "Birisinin adamı olsaydım bu listede yer alırdım. İzninizle ben toplantıyı terk etmek istiyorum, bundan sonraki çalışmalara da katılmayacağım" diyerek toplantı salonunu terk etti.

-"LİSTEYİ YAPARKEN UYKULARIM KAÇIYOR"-

Kılıçdaroğlu, birçok nitelikli aday adayının içinden aday listesini belirlerken çok zorlandığını ifade ederek "Siz sanıyor musunuz ki ben çok rahat uyuyorum. Bu listeyi yaparken uykularım kaçıyor. 4 bin 120 kişi var, içlerinde nitelikli insanlar var ama aday listesi sınırlı" diye konuştu.

Haberin Devamı