Gazete Vatan Logo

'Kemirgenler!'

Başbakan Erdoğan TESK'in verdiği iftara katıldı ve sert açıklamalar yaptı

'Kemirgenler!'

Başbakan Erdoğan “Hükümetle olan meselesini ekonomiyi çökermek suretiyle halletmek isteyenlerin, geminin tabanına delik açmaya çalışan zavallı kemirgenlerden farkı yok” dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun (TESK) Gölbaşı’ndaki Vilayetler Evi’nde verdiği iftara katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

DÜRÜSTLÜK ÖRNEKLERİ

Fatih Sultan Mehmet, Edirne’de tebdili kıyafet gezerken, bir işyerine girip yağ, bal ve peynir istemiş. Dükkan sahibi yağ tarttıktan sonra onu bal ve peynir almaya başka bir işyerine, bal ve peynir almaya gittiği yerde ise esnaf peynir için başka bir iş yerine yönlendirmiş. Bu ülkenin esnafı böyle bir yüksek ahlakın, böyle derin bir medeniyetin taşıyıcısıdır. Bir diğer örnek; Yabancı bir esnaf geliyor. Osmanlı esnafından bir top kumaş almak istiyor. Osmanlı esnafı tüccara, seçtiği kumaşın hatalı olduğunu, onu satamayacağını söylüyor. Yabancı tüccar, ne kadar ısrar etse de bu ayıplı malı satmıyor.

‘Siz bu ayıplı malı kendi ülkenizde satarken belki ayıplı olduğunu söylemeyi unutursunuz, böylece sizin müşterilerinize ayıplı malı ben satmış olacağım. Neticede, Osmanlı’nın gururu, şeref ve haysiyeti rencide olacak. Ben buna izin veremem’ diyor. Bizi millet olarak bugünlere ulaştıran, emin olunuz işte bu yüksek ahlaktır. İşte bu dürüstlük anlayışıdır.
Kemirgenler
ESNAF HEDEF ALINDI

Son günlerde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bazı şehirlerde yapılan eylemlerde esnafımız mağdur edildi hatta maalesef esnafımız hedef alındı. Sokakların terörize edilmesi neticesinde çok sayıda esnafın işleri bozulurken bazı sokaklarda dükkanlara saldırıldı. Masa, sandalyeler parçalandı, cam çerçeve kırıldı. Dükkanlar yağmalandı. Bazı dükkan sahipleri bizzat hedef alınmak suretiyle tehdit edildiler. Esnafın son derece duyarlı, aklıselime davet eden uyarıları, ne yazık ki dinlenmedi. Hatta hakaretlerle şiddetle karşılık buldu.

BARBARCA ANLAYIŞ

Bakın İstanbul’da olaylar başladığında ne dediler? ‘6 ay tüketmeyelim’ dediler. ‘6 ay tüketmeyelim, ekonomiyi durduralım’ çağrısı yaptılar. Nasıl gözlerinin döndüğünü görüyorsunuz. Esnafı çökertirsek hükümeti deviririz anlayışı, tek kelimeyle barbarcadır. Bu ülkenin kazanımlarına, bu ülkenin değerlerine, bu ülkenin her bir ferdine nasıl bir düşmanlık, nasıl bir kin ve garaz içinde olduklarını görüyorsunuz. Hükümetle olan meselesini Türkiye ekonomisini çökermek suretiyle halletmek isteyenler, 76 milyonun içindeki gemisinin tabanına delik açmaya çalışan zavalların, kemirgenlerden hiçbir farkı yoktur Halkla hiçbir irtibatı bulunmayan, halkla gönül bağı bulunmayan, sandık sonuçlarına saygısı bulunmayan, sandıktan umudu olmayan işte bu şekilde kendi ülkesini çökertmek için çağrılar yapar. Türkiye bunların kirli girişimlerine boyun eğmeyecek kadar büyük bir ülkedir.

MAFYALAR CİRİT ATAMIYOR

Bu ülkede yolsuzluğu evelallah biz gündemizden düşürdük. Mafyalar, çeteler bu ülkede cirit atamıyor, bunlar ortadan çekildi. Eğer bunlar ortada olsaydı, gündemi onlar belirleyecekti. Hükümetleri onlar tayin edecekti, geçmişte olduğu gibi şimdi zaten sıkıntı buradan geliyor. Sandıktan çıkamayanlar mafyavari, çetevari, terörize etmek suretiyle çıkmak istiyorlar.

Haberin Devamı