Gazete Vatan Logo

DP'de deprem!

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Ar damarım var” deyip yarım saatte istifa kararı aldı

ANAP’la birleşmek için Doğru Yol Partisi olan ismini değiştiren DP (Demokrat Parti)’nin baraja takılması, jet istifalara yol açtı. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, görevinden istifa etti. Ağar istifa için bütün sandıkların açılmasını beklemedi ve saat 19.00’da yasağın sona ermesiyle ortaya çıkan ilk sonuçları görür görmez istifa etti. Seçimden önce “Ar damarım var” diyerek başarısızlık durumunda istifa edeceğini açıklayan Ağar, istifa kararını oy verme işleminin tamamlanmasından yaklaşık 2,5 saat sonra verdi.

“Hayatımda hiç seçim kaybetmedim” diyen DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, siyasi kariyerinin ilk ağır yenilgini dünkü seçimlerde aldı. 1999 ve 2002 seçimlerinde üst üste Elazığ’dan bağımsız milletvekili seçilerek parlamentoya girmeyi başaran Ağar, özellikle son 1 ay içinde, meydanlardaki kalabalıkların da verdiği moralle “baraj sorunu yaşamayacaklarını” iddia etmiş ve “Bizim tek baraj sorunumuz, iktidarımız döneminde inşaa edilecek yeni barajlar” demişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı tecrübesine dayanarak propaganda döneminde özellikle terör konusunu ön planda tutan ve Başbakan olması halinde 1 yıl içinde terörü bitireceğini aksi takdirde Başbakanken görevi bırakacağını açıklayan Ağar, 22 Temmuz seçimleri için de, Türkiye’nin artık zıtlaşma-kutuplaşma ile yoluna devam edemeyeceği mesajını vurgulayan “Nereye kadar?” sloganını kullanmıştı.

Basın Müşaviri açıkladı

Seçmen DP’ye “buraya kadar” yanıtını verirken, mesajı alan Ağar da, sonuçların açıklanmasını beklemeden Genel Başkanlık’tan istifa ettiğini açıkladı. Ağar, DP Basın Müşaviri Necmi Hatipoğlu aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyuna ve DP’ye gönül veren aziz dava arkadaşlarıma saygıyla duyururum” dedi. Hatipoğlu, “Detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak” dedi.

Dördüncü lider

Ağar, seçimde başarısız olmanın faturasını istifayla ödeyen dördüncü genel başkan oldu. 1999’da CHP’nin barajın altında kalması üzerine Deniz Baykal genel başkanlıktan istifa etti, ancak daha sonra yeniden partinin başına geçti. 3 Kasım 2002’de barajın altında kalan ANAP lideri Mesuz Yılmaz da genel başkanlıktan istifa etmek zorunda kaldı. DYP’nin de baraj altında kalması ise Tansu Çiller’ in istifa etmesine yol açtı.

DP, 45 günde olağanüstü kongreye gidiyor

GENEL Başkan Mehmet Ağar’ın istifasından sonra, tüzüğe göre, DP Merkez Karar Kurulu ve Genel İdare Kurulu birlikte toplanacak. Bu kurullar, partiyi temsil yetkisini bir üyeye verecek. 45 gün içinde de olağanüstü büyük kongreye gidilecek.

Son demeci: Türkiye herşeyden önemlidir

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, oyunu memleketi Elazığ’daki Vali Tevfik Gür İlköğretim Okulu’nda oy kullandı. Eşi Emel Ağar ile okula gelen Ağar’ı seçmenleri alkışlarla, ’Başbakan Ağar’sloganıyla karşıladı. Ağar, oyunu kullandıktan sonra, “Memleketimize, milletimize hayırlar getirecek bir seçim olacağını umut ediyoruz. Türkiye herşeyden önemlidir. Hayata varlığımızın nedeni bu topraklarda yaşayan bütün insanlarımızın,

büyük milletimizin mutluluğudur. Bu seçim de inşallah mutluluğa büyük katkı yapacaktır. Milletin huzur duyacağı, gelecekten endişe etmeyeceği bir sonucu aldığı vakit, Türkiye’nin bu gününden daha güzel yarınları olacaktır” dedi. Mehmet Ağar’ın oy kullandığı sandıkta AKP 131, DP 78, SP 10, MHP 7, CHP 2, BTP 2, HYP 1 ve DTP’nin desteklediği bağımsız Hasan Esen’e de 4 oy çıktı.

Üçü de hayal kırıklığına uğradı...

Demokrat Parti’nin üç kadın adayı gazeteci Nevval Sevindi, Suna Vidinli ve sunucu Şebnem Kısaparmak büyük umutlarla ady olmuştu. Ancak partileri baraja takılınca üçünün de milletvekili umutları hüsranla bitti. Nevval Sevindi İstanbul 1. Bölge 1. sıra, Suna Vidinli Samsun 1. sıra ve Şebnem Kısaparmak da Kastamonu 1. sıradan milletvekili adayı olmuştu.

Haberin Devamı