Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teslim olmadık olmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti kongresinde “Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teslim olmadık olmayacağız

AK Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Partililer salonu hınca hınç dolururken dışarıda da büyük bir kalabalık toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçerli oyların tamamını alarak, 1380 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildi. Erdoğan partililere hitabında, ekonomideki gelişmelerle ilgili “Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz” mesajı verirken, ABD’yi de stratejik ortak gibi görünüp Türkiye’yi startejik hedef haline getirmeye çalışmakla suçladı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

‘Sözümüzü tuttuk’

“Bundan tam 17 yıl önce AK Partiyi kurarken bugün Türk siyaset tarihine, hizmete sevdalı insanların kurduğu AK Parti’nin doğum günü olarak geçecek demiştik. Ve, bugünden sonra Türkiyemizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Hamd olsun milletimize verdiğimiz sözü tutmuş olmanın bahtiyarlığıyla bugün karşınızda bulunuyorum. AK Parti’nin asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir. AK Parti’nin ne olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakıf olmak gerekir.”

Haberin Devamı

‘Tehdit ediyorlar’

“Biz bu sorumlulukla soysuzlara zağarlık yapmak yerine, onlara meydan okuyoruz. Ne demek zağarlık? Av köpeği. Hazreti Ali’ye atfedilen güzel bir söz var. ‘Haksızlığa karşı susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz.’ Biz sadece hakkımızı değil, aynı zamanda ülkemizin de şerefini savunuyoruz. 15 Temmuz destanını işte bu hissiyatla verdiğimiz mücadele sayesinde kazandık. Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa imkan da vardır.”

‘Başaramayacaksınız’

“Ya olacağız ya öleceğiz diye hedeflerimize yürüyoruz. Başaramayacaksınız; milletimizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacaksınız. Kurulduğumuz günden beri gördüğümüz her haksızlık zulüm riyakarlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmayacağız. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlerden boyun eğenlerden olmadık, olmayacağız. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız.”

Haberin Devamı

‘EKONOMİK DARBE YAPMAYA KALKTILAR’

“Biz ülkemizi çok sevdik. Çok sevdiğimiz için de Türkiye’ye birinci sınıf demokrasi, ekonomi, hizmet yakışır dedik. AK Parti’yi kurduğumuz günden beri de bunun için çalıştık. Kimlik siyaseti değil millet siyaseti yaptık. Hep üretmenin, büyütmenin peşinde olduk. Hiç kimseyi aynı kalıba sokmaya çalışmadık, tüm renklerimizi olduğu gibi kabul ettik. Tabi aynı zamanda husumetler çoğaldı. İçerdeki ihanet odaklarını da hayata geçirdiler. Sokak darbesi yapmaya kalktılar, yargı darbesi yapmaya kalktılar, terör darbesi yapmaya kalktılar. Ülkemiz dışından taciz atışlarıyla sınır darbesi yapmaya kalktılar. Siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teslim olmadık olmayacağız

EN GENÇ MKYK ÜYESİ

Üniversite öğrencisi Hatice Merve Tatar (21), MKYK’nın en genç üyesi oldu.

Haberin Devamı

SINIR ÖTESİ HAREKATA DEVAM

“Sınır ötesi operasyonlara devam edeceğiz. Daha önce Cerablus’ta, El Bab’da, dün Afrin’de ne yaptıysak Suruç’tan Cizre’ye kadar olan sınırlarımız boyunca aynısını yapacağız.”

SEÇİM İTTİFAKI TÜZÜĞE KONULDU

Kongede tüzük değişikliğiyle 24 Haziran seçimlerinde yapılan siyasi parti seçim ittifakı tüzüğe girdi. Tüzüğe, “Milletvekili seçimlerinde seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partiler ile ittifak yaparak seçime katılmaya, ittifak protokolünü onaylamaya veya ittifaktan vazgeçmeye karar verme yetkisi MKYK’ye aittir” maddesi eklendi. Tüzükte yapılan değişiklikle Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlar artık MYK’de görev yapamayacak.

A TAKIMINDA 29 YENİ ÜYE

AK Parti’nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) belli oldu. Yeni MKYK’da, 50 kişilik liste büyük oranda değişti. 21 kişi yerini korudu 29 yeni üye listeye girdi. Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Abdülhamit Gül, Burhan Kuzu, Mehdi Eker gibi isimler liste dışında kaldı. MKYK’de 27. dönemden 42 milletvekili ve milletvekili olmayan 8 üye var. 15 kadın üye listede yer aldı. İşte yeni MKYK’da yer alan isimler: Ahmet Arslan, Ahmet Sami Ceylan, Ahmet Sorgun, Ahmet Tan, Ali İhsan Yavuz, Emine Zeybek, Erkan Kandemir, Erol Kaya, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Gökçe Özdoğan Enç, Hacı Bayram Türkoğlu, Hamza Dağ, Harun Karaca, Hatice Kübra, Öztürk Gökkaya, Hatice Merve Tatar, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İffet Polat, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfi Elvan, Mahir Ünal, Markar Esayan, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Metin Yavuz, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Osman Nuri Gülaçar, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Tuğba Işık Ercan, Vedat Demiröz, Vildan Polat, Yavuz Subaşı, Zehra Taşkesenoğlu.

Haberin Devamı