Gazete Vatan Logo

Aydın büyükşehir başkan adayları

Aydın büyükşehir başkan adayları: Mustafa Savaş (AK Parti),Özlem Çerçioğlu (CHP), Ali Uzunırmak (MHP), Raif Kanat (HDP)

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi partilerin adayları netleşti.

İşte partilerin Aydın adayları ve özgeçmişleri:

Mustafa Savaş - AK Parti: 1965 yılında Aydın'ın Çine ilçesi'nde doğan Mustafa Savaş, İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Yabancı dil bilen Savaş, 1991 yılında Türkiye Halk Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak başladığı görevinde Genel Müdür Yardımcılığı'na kadar yükseldi. Yurt dışında da görev yapan AK Parti Aydın Milletvekili aday adayı Savaş, özellikle 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz sonucu, Halk Bankası'nın yeniden yapılandırılması sürecinde aktif rol aldı.


Özlem Çerçioğlu - CHP: Özlem Çerçioğlu Türk siyasetçi, sanayici. 1988 yılında Selçuk Üniversitesi'nden mezun oldu. XXII. ve XXIII. Dönem Aydın Milletvekilidir. Evli ve iki çocuk annesidir. 2009 Türkiye yerel seçimleri'ne Cumhuriyet Halk Partisi'nden Aydın Belediye Başkan adayı olarak katılmış ve kazanmıştır.

Ali Uzunırmak - MHP: Ali Uzunırmak, 22 Mayıs 1958'de Aydın'ın Atça bucağında doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Naciye'dir. Çiftçi ve İş Adamı; Aydın Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü bitirdi. Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Elektrik Mühendisliği Bölümü son sınıfından ayrıldı. Yüksek öğrenim yıllarında Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticiliği ve Ankara Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı. Aydınspor Başkanlığı görevini üstlendi ve Beşiktaş Spor Kulübü Kongre Üyesi oldu. Aydın Sanat Okulu Mezunlar Derneği ve Yağmur Damlası Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının gönüllüsüdür. 21 ve 23. Dönemde Aydın Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri oldu. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Uzunırmak, evli ve 1 çocuk babasıdır.


Raif Kanat - HDP: Raif Kanat, 2014 Yerel Seçimleri - Halkların Demokratik Partisi - HDP Aydın Belediyesi Belediye Başkan Adayı.

Anket

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını sizce kim kazanır?

Mustafa Savaş - AK Parti
Özlem Çerçioğlu - CHP
Ali Uzunırmak - MHP
Raif Kanat - HDP
























Haberin Devamı