Gazete Vatan Logo

Dünyanın dört bir yanından geldiler: Uluslararası öğrenciler Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde

Önemli Projenin İlk Ayağı Adana Oldu: Romanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye'den Öğretmen ve Öğrenciler Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Dünyanın dört bir yanından geldiler: Uluslararası öğrenciler Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ziyareit sırasında yaptığı konuşmada ÇGC hakkında öğrencilere bilgi verdi. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nin bulunduğu konum itibarıyla çok güzel bir lokasyonda olduğuna dikkat çeken Başkan Esendemir; Bizans İmparatoru Hadrianus tarafından MS.2.Yüzyılın başlarında yapılan tarihi Taşköprü’nün yanı sıra Girne Köprüsü ve HiltonSa’nın bulunduğu görsellik açısından çok güzel bir mekanda bulunan alanda yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

ÇGC’nin bölgedeki gazetecilerin çatı örgütü olduğunu, mesleki çalışmaların yanısıra, sosyal ve kültürel etkinliklere de yer verdiklerini dile getiren Esendemir; Adana’nın gastronomi açısından da çok önemli bir kent olduğunu, özellikle 3 gün sürecek olan “Kökleriyle Adana” etkinlikleri ve Lezzet Festivali ile de Adana’nın festivaller kenti olduğuna dikkat çekti. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri bahçesinde ağırlanan misafirler gerek tesis hakkında ve gerekse de mesleki konularda sorular sorarak, bilgi sahibi olmaya gayret etti.

Haberin Devamı

4 ÜLKE ÖĞRENCİLERİ ADANA’DA

Çukurova Şehit Cafer Kaşan Anadolu Lisesi; Erasmus+ projesi “…The Culturesteps From Past To Future” etkinlikleri Adana’da başladı!

Romanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye olmak üzere dört farklı ülkeden öğretmen ve öğrencilerin kültürel mirasın öğrenilmesi, yaşatılması ve korunması amacıyla çalışacağı KA210 SCH Erasmus+ projesinin ilk hareketliliği için Adana’da bir araya gelindi.

Proje yürütücüsü Görsel Sanatlar Öğretmeni Sinem Alpaslan, bu projeyle aynı zamanda gençlerin dijital bağımlılığa eğilimini azaltmayı, önce kendi çevrelerine sonra sınır ötesi yaşantılara geçmişten geleceğe duyarlı bir insan olarak gelişmelerini hedeflediklerini belirtti.

Bu amaçla 14-20 Ekim tarihlerinde kent turu, Adana Müzesi, Anavarza Antik Kenti, Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kapadokya gezileri, Adana Kebabı workshopu ve farklı kültürlerin tanıtımı için bir arada olunacak. Projenin diğer hareketlilikleri yine dört ülkenin katılımıyla Aralık ayında Portekiz’de, Şubat ayına Romanya’da ve Mayıs ayında İtalya’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı