Gazete Vatan Logo

Ceyhan'da 24 yıl sonra halihazır imar planı tamamlandı! Başkan Aydar detayları paylaştı

Ceyhan Belediyesi, 24 yıl aradan sonra ilçenin güncel imar durumunu kapsayan halihazır imar planını tamamladı. Başkan Kadir Aydar, "Ceyhan’ımızın geleceği için önemli bir adım daha attık. Tam 24 yıl aradan sonra ilçemizin güncel imar durumunu gösteren halihazır imar planını tamamladık. Şehrimizin büyüme ve gelişme yolculuğunda sağlam ve planlı adımlar atmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, imar müdürlüğüyle birlikte yürütülen bu projeyle, Ceyhanlı vatandaşların artık imar durumu hakkında güncel bilgiye kolaylıkla ulaşabileceğini duyurdu. Bu kapsamda, ilçede hangi bölgelerde ne tür inşaatların yapıldığını ve inşaatların hangi imar şartlarına uygun olması gerektiğini gösteren yeni bir plan hayata geçirildi. Başlan Aydar detayları açıkladı. 

KAÇAK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Başkan Kadir Aydar, çalışmanın Ceyhan’ın sağlıklı bir şekilde gelişmesi için büyük bir adım olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu halihazır planı sayesinde kaçak yapılaÅŸmanın önüne geçeceÄŸiz ve depreme dayanıklı, modern binaların yapılmasını saÄŸlayacağız. VatandaÅŸlarımızın saÄŸlığı ve can güvenliÄŸi bizim önceliÄŸimiz"Â

Ceyhanda 24 yıl sonra halihazır imar planı tamamlandı Başkan Aydar detayları paylaştı

DENETÄ°M SAÄžLANACAK

Başkan Aydar, yalnızca yol ve park yapmanın dışında Ceyhan’ın şehirleşme sürecine yön verecek adımlar attıklarının altını çizerek Halihazır plan çalışması ile birlikte ilçedeki inşaat faaliyetleri daha düzenli ve denetimli bir şekilde ilerleyeceğine vurgu yaptı.

MODERNLEŞME SÜRECİNDE ÖNEMLİ BİR AŞAMA

 "Yaptığımız bu plan çalışması Ceyhan’ın geleceği için atılan tarihi bir adımdır." diyen Aydar, "Deprem güvenliği ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi bu projenin en önemli sonuçları arasında yer alacak. Bu adım, Ceyhan’ın modernleşme sürecinde önemli bir aşama olarak görülüyor. 24 yıl aradan sonra yapılan bu kapsamlı imar düzenlemesi, ilçenin planlı ve güvenli yapılaşmasını sağlayacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

 

 

Â