Adana'nın kültürel mirasının izleri bastonlar üzerine işleniyor

Türkiye’nin Zonguldak Devrek ve Bitlis Ahlât gibi farklı bölgelerinde kendine özgü el işçiliğiyle üretilen bastonlar, kültürel mirasımızın önemli bir parçasını oluştururken, Adana’da da özel işçilikle yapılan bastonlar dikkat çekiyor.
Medya Yenigün'de yer alan habere göre, Adana Geleneksel El Sanatları Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Ömer Erdoğan, özel el işçiliğiyle yaptığı baston geleneğini devam ettirdiğini belirterek, fiyatların da isteğe ve özel işçiliğe göre değiştiğini söyledi.
Yaptığı bastonların 3 bin liradan 30 bin liraya kadar değişik fiyatlardan satıldığını anlatan Ömer Erdoğan,
“Bilindiği gibi Devrek Bastonları, özellikle Karadeniz Bölgesi’nde, özenle işlenen ahşap ve metal bileşenleriyle tanınıyor. Yıllar içinde geleneksel yöntemlerle üretilen bu bastonlar, hem kullanım amacına hem de estetik açıdan büyük rağbet görüyor. Ahlat Bastonları ise, Doğu Anadolu'nun izlerini taşıyan bir diğer özel üretim; geleneksel motifler ve özgün tasarımlarla öne çıkıyor. Bunların yanında ben de Adana motifleriyle ve isteğe bağlı bastonlar üretiyorum. Özellikle Adana'nın sıcak iklimine uyumlu, hafif ve ergonomik tasarımlar üretiyorum. Herhangi bir baston siparişini özelliğine göre bir haftada teslim edebilirim”
şeklinde konuştu.