Gazete Vatan Logo

Adana'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Adana'nın Pozantı ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Öte yandan Hatay, Muğla ve Osmaniye’den orman yangınları haberleri peş peşe geldi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

İlçeye bağlı Gülek Boğazı otoyol yan tarafından yaklaşık 30 dakika önce ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının haber verilmesi üzerine orman bölge müdürlüğü ekipleri yangına havadan ve karadan müdahale başlattı. Yangına müdahale sürerken, jandarma ekipleri de yangının çıkış sebebini araştırıyor.

MUĞLA

Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Akkaya Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangına ekipler hızla müdahale ediyor. Muğla Orman Genel Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun bir mücadele sürdürüyor.

HATAY

Yangın, Dörtyol ilçesi Küllü mevkiinde meydana geldi. Alevlerin fark edilmesi üzerine yangına kısa sürede havadan ve karadan müdahale başlamıştı. Arazinin sarp ve engebeli olması nedeniyle zorlu şartlarda alevlere müdahale devam ediyor.

Müdahalede 4. saat geride kalırken Adana ve Osmaniye’den de bölgeye sev edilen ekipler yangınla mücadele ediyor.