Gazete Vatan Logo

Adana'da çiçek satışları ithal ürünlerle canlanıyor! Evlenecekler çiftler 10 bin TL'yi gözden çıkarıyor

Adana'nın Barajyolu'ndaki Acargül Çiçekçilik'te çalışan Mehmet Gözer, ithal çiçeklerin özellikle gül ve şakayık çeşitlerinin popüler olduğunu belirtti.

Adana'da çiçek satışları ithal ürünlerle canlanıyor! Evlenecekler çiftler 10 bin TL'yi gözden çıkarıyor

Adana'nın Barajyolu'nda bulunan Acargül Çiçekçilik'te çalışan Mehmet Gözer, satış trendleri ve fiyat aralıkları hakkında bilgi verdi. Gözer, şu an ithal çiçeklerin daha çok tercih edildiğini belirtirken, özellikle gül ve şakayık gibi çiçeklerin popüler olduğunu ifade etti. Önümüzdeki dönemde Sevgililer Günü hazırlıkları yaptıklarını belirten Gözer, mevcut satışların genel olarak iyi olduğunu, çiçeklerin dal hesabıyla satışının yapıldığını söyledi.

 Mehmet Gözer, “Şu anlık ithal ürünlerimiz tercih ediliyor. Gül, şakayık tarzında ki çiçekler tercih ediliyor. Önümüzdeki günlerde sevgililer günü için hazırlık yapıyoruz. Şu an için satışlarımız kötü diyemem iyi gidiyor. Satış yaparken çiçekleri dal hesabı ile satıyoruz. 80 TL’den başlıyor, orkide çiçeklerimizde 1500 TL’den başlıyor dal hesabı ile satıyoruz. Gelen müşterinin bütçesine göre satış yapıyoruz” diye ifade etti.

Gözer, “Düğün arabası gibi özel günlerde yapılan araç süslemelerinde 1000 bin ile 10.000 bine gidiyor. Çiçeklerde düğün sepetleri, saksılar da 1000 TL’den 5000 TL’ye kadar çıkıyor. Şu an yaptığımız satışlar bizim tabi ki maliyetimizi kurtarmıyor” dedi.

Haberin Devamı