Gazete Vatan Logo

Adana Devlet Tiyatrosu'nun acı kaybı! Şener Kökkaya hayatını kaybetti

Adana Devlet Tiyatrosu emekli sanatçısı Şener Kökkaya , 82 yaşında hayatını kaybetti. Kökkaya Organize İşler, Vizontele ve Vizontele Tuuba gibi birçok filmde yer almıştı.

Adana Devlet Tiyatrosu'nun acı kaybı! Şener Kökkaya hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı Şener Kökkaya'nın hayatını kaybetmesi Adana'da derin bir üzüntü ile karşılandı. Peş peşe başsağlığı mesajları yayınlandı. 

Acı haber, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından duyuruldu:

Adana Devlet Tiyatrosu emekli sanatçılarımızdan Şener Kökkaya'nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Adana Devlet Tiyatrosunun acı kaybı Şener Kökkaya hayatını kaybetti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Adana Devlet Tiyatrosu emekli sanatçılarından, dizi ve tiyatro oyuncusu Şener Kökkaya'yı kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Değerli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum."

Adana Devlet Tiyatrosunun acı kaybı Şener Kökkaya hayatını kaybetti

Karataş Belediyesi resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Dizi ve tiyatro oyuncusu Adana Devlet Tiyatrosu emekli sanatçısı Şener Kökkaya'nın vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrendik. Sanatçımıza Allah'tan rahmet yakınlarına ve sanat camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Adana Devlet Tiyatrosunun acı kaybı Şener Kökkaya hayatını kaybetti

ŞENER KÖKKAYA KİMDİR?

Sanat yaşamına 1957 yılında Eskişehir'de amatör tiyatro ile başlayan Kökkaya, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini 2. sınıfında bıraktı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nda birçok oyunda rol aldı. Devlet Tiyatrolarında konuk oyuncu olarak çalıştı. 1966 yılında Pendik Tiyatrosu'nun kurucusu ve oyuncusu oldu. Bir yıl sonra girdiği Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 1982 yılına kadar oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulundu. 1970'li yıllarda TRT'de haber saati öncesinde yayımlanan ve Savaş Yurttaş ile sunduğu "5 Dakika" programına geniş kitlelerce tanındı.

Hamdi Ortadirek başlıklı müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Akrep Nalan ile aynı sahneyi paylaştı. Üç yıl Ankara Sanat Evi'nde yönetmenlik ve oyunculuk yapan sanatçı, 1986'da sağlık nedeniyle İzmir'e yerleşerek İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurdu. Şiir ve oyun senaryoları da yazan sanatçı, oyunculuğunu tiyatro ile sınırlamayıp kamera karşısına geçerek sinema ve dizi filmlerde rol almıştır. Denizli Belediyesi Konservatuvarı'nda 2 yıl oyunculuk dersi veren Şener Kökkaya, Ankara Ekin Tiyatrosu'nun ardından Adana Devlet Tiyatrosunda çalıştı.

Haberin Devamı