Gazete Vatan Logo

Adana Demirspor'un unutulmaz ismi Ahmet Yaşar vefat etti

Adana Demirspor’un ve amatör Adana futbolunun unutulmaz ismi Ahmet Yaşar, namıdiğer Tombik Ahmet, hayatını kaybetti.

Adana Demirspor'un unutulmaz ismi Ahmet Yaşar vefat etti

70’li yıllarda Süper Lig'de Adana Demirspor forması giyen ve takım kaptanlığı yapan Ahmet Yaşar, savunmanın geçilmez isimlerinden biri olarak futbolseverlerin hafızasında yer etti.

Ahmet Yaşar, 1972 yılında Adana Demirspor formasını giymeye başladı ve 6 yıl boyunca aralıksız olarak bu formayı taşıdı. 1951 doğumlu olan Ahmet Yaşar, Demirspor formasını 148 kez giydi ve 1 gol attı. Kariyeri boyunca hiç kırmızı kart görmeyen ve sadece bir kez sarı kart gören Ahmet Yaşar, milli takımda forma giymemiş olmasına rağmen, sert ve baskılı oyun tarzıyla tanındı.

1980'li yılların başında futbolculuk kariyerini sonlandıran Tombik Ahmet, Demirspor’dan kopmadı. Hem kulüp içinde hem de genç futbolcularla iç içe yaşamaya devam etti. 1991 yılında Futbol Federasyonu’ndan profesyonel takım antrenörü diploması aldı ve antrenör olarak kariyerine başladı. İlk olarak Kırıkhan Belediyespor’da antrenörlük yapan Ahmet Yaşar, 2007 yılında Demirspor’un altyapısında da görev aldı.

Antrenörlük kariyerinde Gümrükspor, İncirlikspor ve Köy Hizmetleri gibi kulüplerde başarılı sezonlar geçirdi. Son 5 yıl içerisinde Demirspor’da Futbol Tarama Ekibi ve Menajerlik görevleri sırasında Adana Amatör Liglerini yakından takip eden Tombik Ahmet, 2009 yılında BAL Liginde bulunan Adana Gençlerbirliği’nin başında teknik direktör olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Futbolculuk döneminde hızlı ve sert oyun anlayışıyla tanınan Tombik Ahmet, aynı zamanda neşeli kişiliği ve sohbetiyle de Demirspor takımının vazgeçilmez bir parçasıydı. 70’li yıllardaki Adana Demirspor kadrosunun en önemli defans oyuncularından biri olarak hafızalarda yer eden Tombik Ahmet, vefatıyla futbol camiasını derin bir üzüntüye boğdu.

Adana Demirspor ve amatör futbol dünyasında unutulmaz izler bırakan Ahmet Yaşar, 10 gündür Yüreğir Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda kontrol altında tutularak, çeşitli tetkikler yapılan Ali Ahmet Yaşar daha detaylı kontrol için Şehir Hastanesi’ne yatırılmıştı.